Kaliyuga
Image default
Beauty en verzorging

De beste behandeling tegen cellulitis in Utrecht!

Bent u op zoek naar een kliniek in Utrecht waar u een behandeling tegen cellulitis kunt ondergaan? Neem dan hier contact op!

Voordat u een behandeling in Utrecht tegen cellulitis ondergaat is het handig te weten wat cellulitis precies is en wat de oorzaken zijn. Cellulitis wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Cellulitis ontstaat wanneer vetcellen toenemen in het bindweefsel dat zich onder de huid bevindt. Doordat deze vetcellen toenemen ontstaat er een vernauwing in de bloedvaten en daardoor wordt de bloedcirculatie en het vochtafvoer verslechterd. Als gevolg daarvan kunnen vet, afvalstoffen en vocht minder goed het lichaam door- en uitgevoerd worden. Het bindweefsel onder de huid wordt daardoor verhard en er ontstaat er huid die bobbeltjes en putjes laat zien. De delen in het lichaam waar cellulitis vooral veel ontstaan zijn bij de billen en bovenbenen en soms ook op de buik en bovenarmen. Bij de kliniek in Utrecht kunnen verschillende soorten stadia van cellulitis worden aangepakt, namelijk lichte cellulitis, middelmatige cellulitis en sterke cellulitis.

Oorzaken

De oorzaken van cellulitis kunnen verschillend zijn. Zo kunnen hormonen een rol spelen. Het hormoon oestrogeen veroorzaakt dit. Dit is tevens de reden dat vrouwen meer last hebben van cellulitis dan vrouwen. Daarnaast kan de levensstijl van iemand cellulitis veroorzaken. Veel vet, zout en te weinig vitaminen en vezels en lichaamsbeweging kunnen zorgen voor cellulitis. Als derde kan overgewicht zorgen voor cellulitis, omdat dit het vetpercentage omhoog haalt.

Behandeling

Om cellulitis tegen te gaan kun je verschillende behandelingen ondergaan. Ten eerste kun je een bindweefselmassage proberen bij de kliniek in Utrecht. Hierdoor worden de vetten in het onderhuids bindweefsel regelmatiger verdeeld onder de huid en daardoor vermindert het cellulitis effect. Daarnaast kan je een cryolipolyse behandeling ondergaan. Daarbij worden vetcellen in het lichaam bevroren waardoor de vetcellen onder de huid afsterven. Hierdoor gaan deze dus dood en vervolgens zal het lichaam deze dode cellen automatisch en geheel natuurlijk afvoeren. Bent u benieuwd welke methode voor u geschikt is? Neem dan contact op met de kliniek in Utrecht!