Kaliyuga
Image default
Woning en Tuin

Samenwonen en het inrichten van de ruimte

In dit artikel vertel ik jullie over mijn avontuur van het gaan samenwonen met mijn vriendin Linda. Ik had voor mijzelf besloten dat het vrijgezellen-leven voorbij was, daarom ging ik samenwonen met Linda.

Maar toen het tijd was voor gelukkige ik, is de romance die vorige zomer begon niet alleen gebleven, maar met elke dag sterker geworden. Deze zomer besloot mijn vriendin bij me in te trekken – behalve dat ze smoorverliefd op me was, had het feit dat haar kantoor dicht bij mijn appartement was haar beslissing gemakkelijker gemaakt.

Ik moest wat veranderingen aanbrengen in mijn vrijgezellenwoning om de lieftallige vrouw in mijn leven te verwelkomen, zodat ze voor altijd bij me zou blijven. Mus of geen mus, ik weet dat de zomer er aan komt. Het weer buiten wordt met de dag warmer, en ik weet zeker dat het hier binnen ook warmer gaat worden. Linda en ik besloten een pauze in te lassen van het alledaagse om het appartement om te toveren om een dame te herbergen. Hoewel we in de afgelopen 11 maanden genoeg logeerpartijtjes (de meeste in haar appartement) en weekendvakanties hebben gehad, zou samenwonen toch niet hetzelfde worden.

Ik was de alledaagse magnetron man. Onze keuken zou een grote opknapbeurt nodig hebben, te beginnen met een fatsoenlijke aankleding van de kale ramen. Ik had nooit de behoefte gevoeld ze te bedekken, maar nu zag het er nogal vreemd uit. Ook mijn badkamer moest veranderen. Plassen zou nooit meer hetzelfde zijn. Ik wil nooit dat Linda ontdekt dat ik genoegen neem met een douche als ik ontdek dat het toiletpapier ontbreekt. Ook de badkamerramen, net als die in de keuken, hadden afdekking nodig.

Privacy met raamdecoratie

Als twee verliefde mensen in hetzelfde huis wonen, is het mogelijk dat we de aandacht van de buren zouden trekken. Dat betekende dat ik ook aan de ramen van de woonkamer en de slaapkamer wat aandacht besteedde. Nu ik erover nadenk, was het gemakkelijker om gewoon alle raambekleding voor het appartement te veranderen, en ze een zomers tintje te geven om het nieuwe begin in ons leven te vieren.  Ik besprak dit met Linda, en ze vond mijn idee goed. Omdat ze haar appartement opgaf en er van daaruit wat keukenmeubels, meubels en veel andere benodigdheden binnen zouden komen, wilde ook zij bijdragen aan de opknapbeurt van ons appartement. We kregen een kingsize bed, zodat we genoeg plaats zouden hebben voor ons beiden. Geloof me, je hebt soms wat ruimte tussen elkaar nodig, vooral in de zomer, zelfs als de airconditioning voltijds draait.

Al gauw kreeg het appartement het uiterlijk van een mooi huis met de TLC die het gekregen had, en het rook er lekker! Na het schilderen van onze muren, het inrichten van onze keuken en het aanschaffen van wat nieuw meubilair, besloten we de ramen te behandelen voor de finishing touch. Na veel onderzoek en met de zomer op komst, besloten we te kiezen voor duo rolgordijnen die uitstekende privacy zouden bieden zonder afbreuk te doen aan de prachtige skyline die zichtbaar is vanuit de grote ramen van mijn appartement.

De duo rolgordijnen voor onze ramen vielen binnen ons geplande budget. We hielden allebei van de optie waarbij we veelzijdige lichtregulering en privacy voor ons interieur konden creëren. Deze innovatieve raambekleding integreerde twee stoflagen die elk onafhankelijk omlaag of omhoog kunnen. Overdag konden we een lichtdoorlatende baan naar beneden trekken om de temperatuur te verlagen en verblinding tegen te gaan, terwijl we het zicht naar buiten, waar we zo van hielden, konden behouden. Zodra de sterren aan de hemel verschenen, konden we het Rolgordijn naar beneden trekken om onze privacy te beschermen en een gezellige, romantische sfeer te scheppen.

Ons onderzoek leerde ons dat deze rolgordijnen lichtstralen kunnen tegenhouden om het interieur te helpen beschermen tegen beschadiging. TV kijken of aan computers werken zou een plezier zijn zonder dat de schittering ons intimideert. We hadden een ruime keuze uit de zonwerende stoffen, die ook verkrijgbaar waren in als raambekleding voor schuifpuien. Dat kon van pas komen voor een stel schuifdeuren dat we hadden, en het zou mooi passen bij de rest van de raamdecoratie. We waren in verwarring of we moesten kiezen voor donkerdere stofkleuren voor een beter uitzicht of voor lichtere stofkleuren voor een betere temperatuurregeling. Uiteindelijk waren lichtere stoffen voor ons zinvoller.  Duo Rolgordijnen leveren een uitzonderlijke lichtregulering en geven tegelijk een opgeruimde, trendy aanblik aan de ramen. Gemaakt van stof die een combinatie is van polyester en vinyl met een drager van acryl, cellulose en katoen die de lichtregulerende eigenschappen van deze rolgordijnen helpt versterken, zijn ze ook zeer duurzaam.

Linda had de leiding over de kleuren, want ik kon alleen het verschil zien tussen de basis 6 of 7 kleuren. De keuken en badkamer hadden nu een luxueuze uitstraling door de vele nieuwe accessoires, en de aangebrachte kunststof jaloezieën. Over het geheel genomen had mijn huis een licht gekleurd thema, met de donkere kleuren als esthetisch contrast.

 

 

 

https://www.raamdecoratie.com