Kaliyuga
Image default
Financieel

Veel Amerikanen hebben meerdere persoonlijke leningen. Is dit een probleem?

Waar u terecht kunt als u meer dan één persoonlijke lening zwaar vindt.

Een recent rapport van The Ascent te vinden op https://minilening-zonder-bkr.nl/ nam de gemiddelde schuld van huishoudens in 2020 onder de loep. Het brede onderzoek onderzocht alle soorten consumentenschulden, van hypotheken tot autoleningen en creditcards. Het onderzocht ook persoonlijke lening schulden. En wat de studie aantrof, was verrassend.

Verdubbeling

Volgens TransUnion’s Monthly Industry Snapshot van september 2020 bedroeg de gemiddelde ongedekte persoonlijke lening € 5.538. TransUnion ontdekte echter ook dat veel consumenten meer dan één ongedekte persoonlijke lening hebben.

Een teken van problemen?

Als u merkt dat u twee persoonlijke leningen heeft, hoeft dat niet per se een probleem te zijn. Misschien bent u aan een renovatieproject begonnen en heeft u, voordat de eerste lening volledig was afbetaald, nog een lening afgesloten om de puntjes op de i te zetten.

Net als een tweede automatische betaling of creditcard, kan het afsluiten van een andere persoonlijke lening bij u passen. behoeften en uw budget. Als echter een van de volgende punten waar is, is het misschien tijd om uw strategie te herzien.

De eerste lening is verkeerd besteed

Stel dat u geld heeft geleend om uw keuken te vernieuwen. Kort nadat u het geld had geleend, moest uw auto gerepareerd worden of besloot uw kind te gaan trouwen. Als het geld dat u in eerste instantie leende werd omgeleid om te betalen voor iets anders dan waarvoor het bedoeld was, is het afsluiten van een tweede lening een dure manier om weer op het goede spoor te komen. Een beter idee: wacht tot de eerste lening volledig is betaald voordat u een nieuwe leningaanvraag invult, of gebruik de tijd totdat u de eerste lening heeft afbetaald om te sparen voor eventuele geplande projecten. Op https://lenen-zonder-bkr.net/ wordt namelijk duidelijk gemaakt hoe gevaarlijk lenen kan zijn als je het niet nodig hebt. 

Je hebt een nieuwe lening nodig om de eerste te dekken

Betaalgeldverstrekkers staan bekend om het aanrekenen van belachelijke rentetarieven die het moeilijk maken voor kredietnemers om hun leningen volledig te betalen op de vervaldatums. Zodra leners zich realiseren dat ze een lening niet volledig kunnen betalen, is het gebruikelijk dat ze een nieuwe lening afsluiten om de eerste te dekken, waarbij ze zichzelf in een dieper gat graven.

Deze praktijk is niet alleen voorbehouden aan betaaldag of titel leningen. Als het er op papier uitziet dat u het zich kunt veroorloven om uw lening af te betalen, heeft u mogelijk een persoonlijke lening via een bank aangevraagd. Maar als je te veel geld uitgeeft en moeite hebt om aan de lening te voldoen, kan het verleidelijk zijn om nog een lening af te sluiten in een poging het gemakkelijker te maken. Zelfs als je krediet sterk genoeg is om daarmee weg te komen, is het geen goed idee.

Als je problemen hebt met het betalen van een lening, leen dan nooit meer om de eerste verplichting te dekken. Stel in plaats daarvan uw maandbudget opnieuw in, zoek uit waar u zonder kunt leven totdat de lening volledig is betaald, en zet u in om de schuld zo snel mogelijk af te lossen.

Uw schuld-naar-inkomen (DTI)-niveau is in de war

Als je doorstoomt en met geld omgaat als een professional, kan het gemakkelijk zijn om een lening te krijgen als je die nodig hebt. Toch is het van cruciaal belang om te weten hoeveel u verschuldigd bent in verhouding tot hoeveel u verdient. Dit wordt uw schuld-inkomensratio genoemd. Om uw DTI te berekenen, telt u uw vaste maandelijkse betalingen bij elkaar op en deelt u dat totaal door uw bruto-inkomen (het bedrag dat u vóór aftrek verdient).

Letters vragen om een bewijs van inkomen wanneer u een lening aanvraagt, omdat zij uw DTI wilt weten. De toegestane DTI verschilt per kredietverstrekker en type lening. Volgens het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) blijkt echter dat hypotheeknemers met hoge DTI’s vaak in de problemen komen om hun betalingen te doen.

Als het afsluiten van een tweede persoonlijke lening uw DTI verhoogt, is een van de Er kunnen twee dingen gebeuren:

  1. Het kan zijn dat u problemen ondervindt bij het uitvoeren van de beloofde betalingen.

  2. Het kan zijn dat u problemen ondervindt om in aanmerking te komen voor een andere lening als dat nodig is.

Als u meer dan één persoonlijke lening heeft, maar uw DTI laag blijft, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Maar als een tweede lening op uw bord uw DTI in een ongemakkelijk bereik duwt, is het tijd om de schuld zo snel mogelijk af te betalen. Uiteindelijk is het doel om uw financiële situatie zo comfortabel mogelijk te maken.


https://lenen-zonder-bkr.net/geld-lenen/84000-euro-lening/