Kaliyuga
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe voorkomt u problemen met de condensor van de airco volgens experts uit Noord-Brabant?

Wanneer de zomer voor de deur staat, wilt u verzekerd zijn van een goed werkende condensor van de airco in uw auto. Badend in het zweet met klamme handjes aan het stuur is wat u beslist niet wilt. Het vervelende is dat de condensor van een airco problemen kan geven. Het goede nieuws is dat u zelf maatregelen kunt treffen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Dit zullen de specialisten van RDN uit Noord-Brabant, met veel kennis over de condensor van de airco, beamen.

Help uw airco een handje

Een van de tips is om tijdens warme dagen voor vertrek de ramen van uw auto even open te zetten. Wanneer er veel warme lucht in de auto circuleert, moet de airco extra hard werken om de auto te verkoelen. Gedurende de winter zult u de airco een stuk minder gebruiken. In die periode liggen lekkages door uitdroging extra op de loer. Daarom is het belangrijk door ook in de winter af en toe de airco te gebruiken. Verder is het sterk aan te raden om eens per jaar een aircocontrole te laten uitvoeren door een expert. De condensor van de airco in Noord-Brabant laten controleren doet u bijvoorbeeld bij RDN.

Waarom is de condensor belangrijk?

De condensor is een essentieel onderdeel van de airco. Zonder werkende condensor komt er geen frisse lucht in uw auto. De condensor kunt u zien als de warmteregelaar. Daarom is de condensor vergelijkbaar met de radiator. Alleen hebben beide een tegenovergestelde functie. De radiator is verantwoordelijk voor de verwarming van de lucht, de condensor regelt juist de verkoeling.

Ook voor een Italiaanse kwaliteitsventilator gaat u naar de specialist

Naast specialist in de condensor van de airco, is RDN uit Noord-Brabant Original Equipment Manufacturer (OEM) van de SPAL-ventilator. Wereldwijd wordt de SPAL-ventilator vertegenwoordigd door OEM-bedrijven. SPAL is een Italiaans merk, dat al decennialang koelventilatoren voor auto’s van hoge kwaliteit produceert en levert. Een breed assortiment hiervan is verkrijgbaar bij RDN. De specialist voorziet u graag van advies over de beste SPAL-ventilator voor uw toepassing. Ga gerust eens langs!