Kaliyuga
Image default
Particuliere dienstverlening

Neem uitgebreid afscheid van je overleden baby

Als je baby net is overleden, rondom of bij de geboorte, zijn er waarschijnlijk veel vragen die je hebt. Je wil je kindje verwelkomen, maar je moet tegelijkertijd ook afscheid nemen. Hoe doe je dit en wie kan jou hierbij helpen en ondersteunen? Houvast Uitvaartzorg in Oisterwijk, Noord-Brabant, is dag en nacht bereikbaar om al jouw vragen te beantwoorden. Deze ervaringsdeskundige dames kunnen jouw overleden baby vanuit het ziekenhuis naar jouw huis vervoeren in een speciaal wiegje, tenzij je dit natuurlijk zelf graag doet. Thuis ondersteunen ze jou bij de verzorging en het opbaren van jouw kindje. Tevens ontzorgen ze jou en je partner rondom de uitvaart en herdenking, zodat jullie goed afscheid kunnen nemen van jullie overleden baby.

Thuis jouw overleden kindje opbaren

Er zijn verschillende manieren om jouw overleden baby op te baren. Je kan ervoor kiezen om hem of haar licht te balsemen, ook wel thanatopraxie genoemd. Het balsemen van jouw kindje betekent dat hij of zij niet gekoeld hoeft te worden, waardoor het aanraken en vasthouden prettiger aanvoelt. Deze methode is echter niet bij iedere baby mogelijk, omdat het afhankelijk is van de fysieke conditie van je kindje en de zwangerschapstermijn. Je baby gekoeld opbaren, kan door middel van de speciale babykoeling. Dit is een flexibel matje waar gekoeld water doorheen stroomt. Deze kan in een box, wiegje of kistje gelegd worden waar jouw baby op kan liggen. Dan is er ook nog de watermethode, ook wel wateropbaring of waterpreservatie genoemd. Dit is een zeer goedkope en laagdrempelige manier om je overleden baby mooi te houden tot de crematie of begrafenis. Houvast Uitvaartzorg heeft hier eventueel speciale bakjes voor.

Geen enkele vraag is te gek

De dames van Houvast Uitvaartzorg staan van geen enkele vraag gek te kijken, omdat zij in een soortgelijke situatie hebben gezeten. Zij doen er alles aan om jou en je partner op jullie eigen manier afscheid te laten nemen van jullie kindje. Je bereikt ze dag of nacht door te bellen of mailen.

https://www.houvast-uitvaartzorg.nl/