Kaliyuga
Image default
Dienstverlening

De meest voorkomende problemen met de vaatwasser (en mogelijke oplossingen)

De vaatwasser is een uitkomst in elk huishouden. De vraag wie er moet gaan afwassen na het eten is eindelijk officieel opgelost. Alleen, wie ruimt hem in? Soms gebeurt precies datgene waar je echt niet op zit te wachten: de vaatwasser gaat stuk. Paniek in de tent natuurlijk, en jij ziet jezelf al met zeepsop en een schuursponsje in de weer. Je hoopt maar dat de witgoedreparatie snel langs kan komen. Soms lijkt het probleem erger dan het is, en kun je ook zelf het een en ander proberen om je apparaat weer aan de praat te krijgen.

Water komt niet, of loopt niet weg

Een veelvoorkomend probleem heeft te maken met de watertoevoer, of beter gezegd, een gebrek daaraan. Soms komt dit door een te lage waterdruk, in veel gevallen veroorzaakt door een lek. Ook kan een verstopping in de slang voor problemen zorgen. Deze problemen zijn gelukkig snel en gemakkelijk te verhelpen. Aan de andere kant kan het ook voorkomen dat een vaatwasser geen water wegpompt. Dit kan veroorzaakt worden door een verstopt filter, een afvoerslang die verdraaid is of een probleem met de software. Ook deze problemen zijn vaak relatief makkelijk te verhelpen. Heb je dus problemen met de aanvoer of afvoer van water? Check de slangen!

Kapotte onderdelen moet je laten vervangen

Wanneer er onderdelen kapot zijn kun je er als leek weinig aan verhelpen, en het toch proberen is ook zeker niet aan te raden. Wanneer een vaatwasser bijvoorbeeld niet wil verwarmen, is er waarschijnlijk iets mis met het verwarmingselement of met de ingebouwde temperatuurmeter. Dit zijn onderdelen die gelukkig gewoon vervangen kunnen worden. Ook kan het voorkomen dat je vaatwasser niet meer stopt met het pompen van water een expert kan dit probleem snel verhelpen. Voor elk probleem met een vaatwasser bestaat wel een oplossing. Bel dus snel naar de reparateur wanneer je vaatwasser het niet doet. Dan hoef jij de afwas niet te doen.