Kaliyuga
Image default
Zakelijk

Normen voor organisaties controleren als beroep

Voor veel bedrijven en branches is ISO 9001 een bekend begrip. Het is dé norm voor kwaliteitsmanagement binnen het bedrijf waarmee je klanten kunt laten zien dat je producten en diensten levert die voldoen aan de wet- en regelgeving. Door zelf een Iso 9001 training bij te wonen kun jij zelf de normen controleren voor organisaties of deze toepassen binnen het bedrijf waarvoor je werkt. Door te werken met de PDCA-cyclus kan er intern continuworden verbeterd wat kan zorgen voor een hogere omzet, meer klanten en het tevreden houden van bestaande klanten. Doordat je continuzicht hebt op mogelijke risico’s en verbeterkansen wordt het erg eenvoudig om hier slim op in te spelen om hier als bedrijf je voordeel uit te halen. Klanten, opdrachtgevers en andere belanghebbende zien met de ISO 9001 dat processen, diensten en producten op betrouwbare manier kunnen worden geleverd.

 

Wat kun je met een ISO 9001 certificaat?

Een ISO 9001 certificaat wordt afgegeven na het volgen van een training of een cursus. Dit certificaat wordt afgegeven door een onafhankelijke en onpartijdige instelling. Met een ISO 9001 certificaat op zak kun je aantonen dat het bedrijf te vertrouwen is waardoor het voor veel klanten en andere partijen fijner is om mee samen te werken. Hierdoor kan het als bedrijf ook eenvoudiger zijn om klanten binnen te halen en samenwerkingen aan te gaan. Als bedrijf ga je net een stapje verder wanneer je een ISO 9001 certificaat hebt omdat je daarmee laat zien dat je net een stapje verder gaat en dat je continu bezig bent met verbetering.

 

Een ISO 9001 training bijwonen

Door diverse branches en sectoren zijn er ISO trainingen te volgen via NEN. Tijdens de training wordt er gefocust op praktijkgerichte situaties. Na de training kun je hier zelfstandig mee aan de slag. De trainingen worden gegeven door docenten met jarenlange ervaring in de praktijk en die normalisatie regelmatig toepassen in het bedrijfsleven. Doordat processen zich regelmatig ontwikkelen en de docenten hier dagelijks mee te maken hebben, blijf jij tijdens de training ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van normalisatie. Na het volgen van de training weet je precies welke norm je in welke situatie kunt gaan toepassen. Als bewijs van deelname krijg je na de training het ISO 9001 certificaat uitgereikt en kun alles wat je tijdens de training hebt geleerd in de praktijk brengen.