Kaliyuga
Image default
Woning en Tuin

Grensreconstructie laten uitvoeren

Het kadaster is een onderneming van de overheid, dit bedrijf heeft alle data over de percelen in Nederland. Nederland is onderverdeeld in duizenden percelen en deze hebben allemaal een eigenaar. Als jij een stuk grond koopt, word jij eigenaar van een perceel en noemen we dit ook wel een perceeleigenaar. Een perceel is een stuk grond en heeft ook verschillende perceelsgrenzen. Ieder perceel zit aangesloten op een ander perceel en hierdoor kunnen problemen ontstaan. Wanneer je gaat verbouwen, is de kans op een conflict met de buren behoorlijk groot. Zo kunnen de buren er niet mee eens zijn dat jij een hekwerk plaatst op de erfgrens. Ze kunnen bijvoorbeeld zeggen dat je te ver over de grens zit, maar wat moet je dan doen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Grensreconstructie kadaster

Wanneer er een conflict met de buren is over de perceelsgrens, is het belangrijk om hier duidelijkheid in te brengen. Deze duidelijkheid kan alleen gebracht worden door een landmeter en in het verleden kon alleen het kadaster dit doen. Tegenwoordig zijn er verschillende bedrijven die een grensreconstructie kadaster kunnen uitvoeren. Deze zorgen ervoor dat het duidelijk wordt waar de perceelsgrens precies ligt. Dit is een moeilijk proces en dit kan ook wel gezien worden als een onderzoek. De landmeter onderzoekt waar de perceelsgrens ligt en maakt deze ook zichtbaar met de reconstructie. Op deze manier krijg jij meer duidelijkheid over de perceelsgrens, maar de buren natuurlijk ook.

 

Dit onderzoek is natuurlijk niet gratis en voor het onderzoek moet je altijd betalen. De kosten zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie en hier moet goed naar gekeken worden. Soms moeten er meerdere percelen gecontroleerd worden en is de kans groot dat de kosten flink oplopen. Ook verschillen de kosten flink per aanbieder en moet je deze aanbieders goed met elkaar vergelijken. Je kunt eventueel een offerte aanvragen bij verschillende aanbieders, zodat je hier een duidelijk beeld van krijgt. De meeste aanbieders rekenen 700 euro per perceel, maar dit kan natuurlijk ook minder zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie.

https://kadastralekaart.com/producten/grensreconstructie