Kaliyuga
Image default
Mode en Kleding

Zijn regenjassen geschikt voor alle weersomstandigheden?

Zijn regenjassen geschikt voor alle weersomstandigheden?

Verschillende productmerken zoals een maium regenjas zijn goed voor alle weersomstandigheden. Hij is geweldig om te gebruiken in de lente, zomer, herfst en winter. Deze kleding zal je effectief beschermen tegen de meeste buitenelementen. Regenjassen zijn voornamelijk ontworpen om water en wind te weerstaan. Er zijn veel verschillende varianten regenjassen waar je uit kunt kiezen. Elk type regenjas is geweldig om te gebruiken voor specifieke soorten weer en omgeving. Daarom is het belangrijk om meer dan één of twee soorten regenjassen te bezitten. Elk type regenjas materiaal vereist ook een specifiek type onderhoud. Je moet al het mogelijke onderhoud van regenjassen dus identificeren en leren om je jassen in goede staat te houden. Door de sterke materialen die worden gebruikt om regenjassen te maken, hoef je niet per se te voorzichtig te zijn bij het hanteren ervan.

Regenachtig weer

Regenjassen zijn voornamelijk ontworpen om water te weerstaan. Varianten zoals de regenponcho, de lange regenjas, de sportregenjas en nog veel meer zijn allemaal gemaakt van materialen die gemakkelijk waterafstotend kunnen worden. Het verschil tussen elk type regenjas zal vooral het ontwerp zijn, dat verder van invloed is op hoe het als geheel functioneert. Materialen zoals nylon, polyester, gore-tex en zeildoek worden meestal gebruikt om regenjassen te vervaardigen. Dit zijn de stoffen die van de regenjas een waterdicht of waterafstotend kledingstuk maken. De reden daarvoor is dat deze stoffen gaatjes in het oppervlak hebben die zo klein zijn dat er geen water doorheen kan. Dit voorkomt op zijn beurt dat je nat wordt tijdens het dragen. Je moet echter wel het verschil tussen waterdichte en waterbestendige regenjassen onthouden. Bij lichte regenbuien wil je een waterafstotende regenjas gebruiken. Bij hevigere regenval of zelfs storm is een waterdichte regenjas de beste optie.

Winter

Ontwerpen voor een winter regenjas heren of dames zijn een soort regenjas die gebruik maakt van meerdere stofcombinaties waardoor deze zowel als water- als kou afstotend kan dienen. Regenjassen voor de winter zijn vaak ontworpen om meer waterafstotende dan waterdichte kleding te zijn. Je vindt er ook andere materialen zoals wol en katoen gecombineerd met de gebruikelijke regenjas materialen. De reden daarvoor is dat de regenjas een kledingstuk voor de winter moet zijn die je warm moet houden. Dit betekent dus dat je enkele stoffen met isolerende eigenschappen in de winter regenjas zult vinden.

Harde wind

Zware regenval gaat vaak gepaard met harde wind. Regenjassen kunnen in deze situatie ook als windjack dienen. Misschien vind je regenjassen ook nuttig voor bepaalde banen, zoals voor zeevissers. Zeevissers hebben meestal ook te maken met stormen en water. Behalve dat ze je droog houden, kunnen regenjassen ook voorkomen dat de wind je lichaam raakt. Hierdoor blijf je op optimale temperatuur en voorkom je dat je onderkoelt raakt. Dezelfde reden die helpt om regenjassen waterdicht of waterafstotend te maken, is ook dezelfde reden waarom het een geweldig windjack is, namelijk de kleine poriën en gaatjes in de stof.