Kaliyuga
Image default
Auto’s en Motoren

Waar u op moet letten als u een nieuwe motorhelm wilt kopen?

Een goede motorhelm kopen is belangrijk, omdat het u kan beschermen terwijl u op uw motor rijdt. Doordat een helm is opgebouwd uit verschillende lagen, die samen voor de beste bescherming zorgen, loopt u bij een val of ongeluk minder risico op ernstige verwondingen. Het is dus belangrijk dat u genoeg aandacht besteedt aan het aanschaffen van een helm. Hierbij kunt op verschillende dingen letten, zoals de soort helm die u nodig heeft. Over het algemeen zijn er hier drie opties: de jethelm, die geschikt is voor het rijden in warm weer, de integraalhelm, die kou, wind en lawaai tegenhoudt en een stuk zwaarder is, en de systeemhelm, die een soort combinatie van de vorige twee is.

Verschillende materialen helm

Naast de soort motorhelm kunt u bij het kopen nog kiezen tussen verschillende materialen. De meeste helmen worden van glasvezel, polycarbonaat of carbon gemaakt. Alle drie materialen die genoeg bescherming bieden, maar toch kennen ze verschillen. Zo is een helm van polycarbonaat de goedkoopste optie van de drie, maar doordat het materiaal sneller deukt, moet deze helm ook vaker vervangen worden. U kunt uitgaan van eens per drie jaar. Een helm die is gemaakt van glasvezel is een stuk duurder, maar gaat ook meteen veel langer mee. Ook zit deze helm vaak net wat fijner, waardoor rijders die ieder seizoen op hun motor stappen hier vaak voor kiezen. Dan is er nog een helm van carbon, die nog duurder is, maar ook wordt gezien als de helm die de beste bescherming biedt en die het langste meegaat.

 

Bezoek de betrouwbare aanbieder van motorhelmen

Bent u op zoek naar een dealer waar u al deze soorten motorhelmen kunt kopen? Dan bent u bij Van de Kuinder Motoren in Hilversum aan het juiste adres. Het assortiment is groot, waardoor er altijd wel een helm naar uw keuze bij zit. Een motorhelm kopen, doet u hier.

https://www.vandekuinder.nl/