Kaliyuga
Image default
Mode en Kleding

Een polo of een overhemd aanschaffen voor uw bedrijf?

Veel bedrijven hebben tegenwoordig bedrijfskleding. Deze werkkleding is in sommige sectoren voor de veiligheid, maar voor velen is het vooral bedoeld om professioneel over te komen, en als promotiemethode. Zo kan u denken aan een logo of een website die gedrukt staat op de kleding. Een schilder, bouwvakker of timmerman komt bij mensen over de vloer en komt op veel verschillende plekken. Voor deze beroepen is het dus belangrijk om hun marketing te doen via de kwaliteit van het werk en ook door de naam terug te laten komen op de kleding of op de materialen. Ook voor andere beroepen is bepaalde kleding nodig. In deze blog worden de polo’s en overhemden vergeleken en aangegeven waarom u waar voor moet kiezen.

Voordelen poloshirt

Een poloshirt kan netjes en professioneel zijn. Een mooie kleur polo dragen bij de rest van uw kleding kan een stijlvolle uitstraling hebben. Verder is een poloshirt ook erg comfortabel om aan te hebben. Veel polo’s zijn namelijk gemaakt van katoen, en katoen is zeer ademend en dus fijn voor in de zomer. Ook kan een kwalitatief goede polo duurzaam zijn en dus lang mee gaan. Ook zijn polo’s te krijgen met korte en lange mouwen. Als laatste is het ook mogelijk om een logo te drukken op de polo’s. Een polo laten borduren is ook populair. Dit is een erg stijlvolle en mooie manier om uw logo of website terug te laten komen op de polo.

Nadelen poloshirt

Een nadeel van een poloshirt is dat het niet netjes staat onder een jasje, colbert of andere kleding. Ook is deze kleding iets meer casual dus boven een nette broek of iets anders is het ook minder mooi. Een poloshirt is netjes, maar dat is alleen als het goed gedragen wordt. De kraag van een poloshirt is erg belangrijk en kan nog wel is verkeerd gaan zitten of vallen. Dit zorgt er wel voor dat u als werknemer minder professioneel overkomt. Een logo of naam kan u drukken op de polo, maar het is mooier als u dit subtiel doet en niet al te groot. Met een te groot logo zorgt dit ook weer voor een amateuristische uitstraling.

Voordelen overhemd

Een overhemd is heel netjes en professioneel. Dit kledingstuk is ook wat netter dan een poloshirt. Daarnaast kan een overhemd ook goed onder een jasje, trui of colbert. En daarbij is er ook nog de mooie mogelijkheid om een stropdas of strikje toe te voegen. Een overhemd is ook te drukken, alleen dit is wel wat moeilijker dan bij een poloshirt. Overhemden gaan vaak wel lang mee, als u natuurlijk de overhemden goed onderhoudt.

Nadelen overhemd

Een overhemd is minder comfortabel dan een poloshirt. Een poloshirt is lekker voor in de zomer en een overhemd toch wat minder. Ook moet u een overhemd vaak strijken om netjes te houden. Een overhemd wassen en netjes houden is dus meer werk dan een polo. Ook zijn overhemden vaak duurder dan polo’s.