Kaliyuga
Image default
Bedrijven

kabels trekken op een veilige manier? Zo doe je dat!

 

Kabels op een veilige manier trekken.Daar zit wel een trucje achter. het trekken van kabels is een klus dat vaak wordt gedaan. Wanneer er wordt verbouwd worden meestal kabels getrokken, Wanneer je gaat verhuizen. Wat belangrijk is dat alle kabels uit het zicht zijn wat er voor zorgt dat het huis er mooi afgewerkt uitziet. dit wordt gedaan met PVC-buizen.

Benodigdheden bij het trekken van kabels

Wat je echt nodig hebt bij het trekken van kabels is het volgende: een trekveer, een striptang en wanneer nodig kabelglijmiddel. een trekveer is een veer dat lang en dun is en van staal of van glasvezel gemaakt is. hoe lang een trekveer is varieert. de grootste trekveer verkrijgbaar is 50 meter lang. Als je kabels gaat trekken met een trekveer is het handig om te weten dat een trekveer een oog heeft op het einde waar je de kabels aan vast kan maken. je kan ook zonder een trekveer kabels trekken maar dat is alleen wanneer de kabels niet stevig vast zitten en te lang zijn.

Stap voor stap kabels trekken

Kabels trekken werkt het best met 2 personen. zo zorg je ervoor dat je meer precies te werk kan en je bezorgd jezelf minder last op deze manier.

  1. Een persoon gaat staan bij de invoer kant. Dat zorgt ervoor dat je makkelijker de trekveer in de buis kan zetten. en daarbij het kan vasthouden zodat het niet los gaat. ondertussen staat de 2de persoon aan de ander kant van de trekveer om de kabels te trekken. Als het stroef gaat, kan je ook kabelglijmiddel gebruiken.

  2. vervolgens zet je het draad vast aan het oog. De kabel moet eerst gestripped worden met een striptang. let op! Het moet zo bevestigd worden dat er geen knot ontstaat.

  3. Wanneer je dit hebt gedaan moet je ervoor zorgen dat de kabels genoeg weer uitsteken voor wanneer je het volgende apparatuur gaat aansluiten. als de kabels nog te lang zijn na het opnieuw installeren, kan je dat deel altijd afknippen.