Kaliyuga
Image default
Sport

Hoe kan ik een yoga docent worden?

Er zijn van die momenten dat je besluit om een opleiding te volgen. Je denkt na, overlegt met anderen en opeens weet je het: je wil yoga docent worden. Wat daarbij natuurlijk helpt is als je al veel ervaring met yoga hebt, maar dat is niet noodzakelijk. Wel moet je je thuis voelen in de yogawereld en graag iets willen leren, overdragen aan anderen. Zeggen mensen om je heen dat yoga docent worden echt iets voor jou is, dan is dat uiteraard een hele prettige bevestiging. Een yoga opleiding volgen kan bij veel verschillende instituten: Sport-People is zo’n organisatie die jou precies dat kan bieden om over enige tijd als yoga docent voor een groep te staan, en te zitten natuurlijk.

Geaccrediteerde RYT-200 opleiding

Bij Sport-People werkt men onder andere met de Yoga Alliance RYT-200 opleiding. Als we het hebben over een wereldstandaard, dan geldt dit absoluut voor deze opleiding. Yoga Alliance, een Amerikaanse organisatie die dé maatstaf is voor onder meer alle bestaande yoga opleidingen, heeft de RYT-200 dan ook volledig geaccrediteerd. Dit is voor jou dus een zekerheid dat je een erkende yoga opleiding op niveau volgt. RYT is overigens de afkorting voor Registered Yoga Teacher en het getal 200 is het aantal benodigde trainingsuren die je moet maken om deze mooie opleiding via Sport-People te voltooien.

Online yoga opleiding volgen

Het extra interessante van deze yoga opleiding volgen bij Sport-People is dat je dat volledig online kunt doen. Je hoeft er dus de deur niet voor uit en krijgt online alle belangrijke tools aangereikt. Je kan de RYT-200 zien als een prachtige basisopleiding die jou meteen stevig, met beide voeten op de grond, in de yogawereld laat staan. Het kan ook de basis zijn voor nog veel meer moois op yogagebied. Wil je daarna bijvoorbeeld door met de Advanced yoga instructeur opleiding bij Sport-People, dan volg je die weer in 300 uur. Het zal je niet verbazen dat deze de RYT-300 wordt genoemd.

Yoga opleiding

Wat leer je in deze yoga opleiding?

Waarom zou je deze yoga opleiding volgen? Wat maakt hem zo interessant? Dat zit hem vooral in de breedte, de variatie binnen deze RYT-200 yoga opleiding. Je volgt hem in het Engels, dus enige beheersing daarvan is zeker nodig. Je leert onder andere over anatomie en fysiologie, waardoor je meer van de verschillende yogahoudingen begrijpt. Natuurlijk steek je ook iets op over de geschiedenis en de filosofie van yoga. Dat helpt je straks bij een goede overdracht aan jouw leerlingen. Ook is er aandacht voor onder meer meditatie en ademhalingstechnieken. Je ziet het: Sport-People biedt jou een heel breed pakket aan theorie en vaardigheden binnen de RYT-200 yoga opleiding. Zo wordt een yoga opleiding wel heel erg aantrekkelijk!

Wat maakt jou een goeie yoga teacher?

Het zou goed kunnen dat je vragen hebt over een yoga opleiding volgen. Ook vraag je je wellicht af of deze opleiding bij jou past. In beide gevallen kan je altijd vrijblijvend contact opnemen met Sport-People. De kans is groot dat je daarna nog meer geïnspireerd bent.