Kaliyuga
Image default
Beauty en verzorging

Zo gebruik je zonnebrandcreme op een optimale manier

Het is weer zo ver, de zomerse maanden komen eraan. Het is verstandig dat je goed gebruikt maakt van zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen verbranden. Het verbranden van je huid is namelijk niet alleen irritant en pijnlijk maar kan ook huidkanker veroorzaken. Door middel van zonnebrand kan je de huid beschermen tegen Uv-straling en op deze manier het verbranden voorkomen. Je hebt verschillende soorten zonnebrand op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld SPF 15, 20, 30 en 50. Deze waardes staan voor de bescherming tegen Uv-straling. SPF 50 heeft zo veel bescherming en SPF 15 vrij weinig. 

De beste manier om zonnebrand te gebruiken

De eerste stap is om de beste zonnebrandcrème voor je huid type uit te kiezen. Sommige mensen worden namelijk erg snel bruin en voor anderen gaat het heel snel. Verkleurt je huid snel, dan is je huid erg gevoelig voor Uv-straling. Hoe gevoeliger je huid, hoe hoger de SPF-waarde van je zonnebrandcrème hoort te zijn. Een crème van SPF 50 is bijvoorbeeld erg geschikt voor een gevoelige huid.

De zonnebrand zorgt ervoor dat het langer duurt voordat je huid verkleurt en je minder snel verbrand. Na onderzoek is het gebleken dat je minimaal elke dag het beste jezelf kan insmeren met een zonnebrand van SPF 15 of meer. Op deze manier bescherm je jezelf tegen huidkanker of verbranden. Ga je de gehele dag in de zon liggen? Dan is het aan te raden om je om de 2 uur opnieuw in te smeren. Dit is natuurlijk niet erg praktisch, maar zorgt wel voor de beste bescherming. 

De meeste soorten zonnebrandcrème beschermen de huid goed mits er genoeg zonnebrand op gedaan wordt. Veel Nederlanders gebruiken toch veel te weinig crème waardoor de huid niet optimaal beschermd is. Wil je deze problemen voorkomen? Dan kan je het beste uit de zon blijven op de momenten van de dag wanneer de Uv-straling het sterkste is. Dit is vaak tussen 11.00 en 15.00. Vermijd glazen ruiten en zonlicht omdat de straling hier ook doorheen kan komen. Op deze manier kan je veilig een zonnig weekend tegemoet gaan met de optimale bescherming!

De juiste zonnebrand kiezen

Er zijn veel verschillende huidtypes. Elk type heeft zijn eigen aandacht nodig. Sommige mensen die hebben een erg gevoelige huid en dienen dus echt optimaal beschermd te worden om verbranden te voorkomen. Andere mensen kunnen erg goed tegen de zon en verbranden zelden. Na een heerlijk dagje in de zon wil je natuurlijk niet thuiskomen met een compleet verbrande huid. Dit kan zorgen voor veel pijn en irritatie. Door de juiste zonnebrand te kiezen kan je dit probleem voorkomen. Ieder huidtype vergt een andere zonnebrand. Lees hier meer informatie over jouw huidtype.

https://www.dr-jetskeultee.nl/