Kaliyuga
Image default
Hobby en vrije tijd

Zijn elektrische steps de moeite waard?

Elektrische steps zijn een zeer kostenefficiënte manier van pendelen en reizen. Besparingen op brandstof- en openbaar vervoerkosten zullen uw elektrische step in 4-6 maanden terugbetalen in ontwikkelde landen, en in ongeveer anderhalf jaar wereldwijd. U bespaart elk jaar tussen de $ 400 en $ 1200, afhankelijk van uw locatie.

Dit is een onderzoek dat zal aantonen hoe elektrische steps zich qua kosten verhouden tot andere vervoersmiddelen. Concreet zal het aantonen dat elektrische steps veel kostenefficiënter zijn dan het bezit van een auto of het gebruik van het openbaar vervoer (ongeacht uw locatie). Ten slotte zullen we zien hoe snel steps zichzelf terugbetalen en hoeveel ze elk jaar voor u besparen.

Inhoud laat zien

 • Zijn elektrische steps de moeite waard?

 • Elektrische stepkosten

  • Reparatie- en onderhoudskosten

  • Oplaadkosten elektrische step

 • Kosten elektrische step versus auto

  • Hoeveel geld bespaart een elektrische step u in vergelijking met auto-uitgaven?

  • Hoe snel betaalt een elektrische step zichzelf terug met brandstofbesparing in de auto?

 • Elektrische steps vs. kosten openbaar vervoer

  • Hoeveel geld bespaart een elektrische step u in vergelijking met de uitgaven voor het openbaar vervoer?

  • Hoe snel zal een elektrische step zichzelf terugbetalen met kostenbesparingen voor het openbaar vervoer?

 • Methodologie voor het onderzoek

 • Waar het onderzoek geen rekening mee houdt

 • Veelgestelde vragen over de waarde van elektrische steps

  • Gaan elektrische steps mee?

  • Hoe lang gaan accu’s van elektrische steps mee?

  • Gaan elektrische andere betrouwbaar?

  • Waar moet ik op letten bij het kopen van mijn eerste elektrische step?

Kosten elektrische step

De enige kosten die u met uw scootmobiel zult hebben nadat u deze hebt gekocht, zijn de kosten van mogelijke reparaties en de kosten van het opladen ervan. Elektrische steps kunnen honderden mijlen/kilometers afleggen op een dollar. steps van hogere kwaliteit hebben gedurende meerdere jaren geen onderhoud nodig, wat betekent dat het bezit van een elektrische step waarschijnlijk enkele dollars per jaar zal kosten.

Reparatie- en onderhoudskosten

Elektrische steps, zoals alle machines kunnen kapot gaan. Maar gelukkig komen defecten niet zo vaak voor.

steps zijn mechanische en elektronische apparaten, maar in vergelijking met sommige andere elektronische apparaten en gadgets zijn ze niet zo ingewikkeld. Ze hebben de motor, de batterij, de controller, de remmen en de wielen. Niet zo veel kritische elektronische of complexe mechanische onderdelen, dus niet zo veel mogelijkheden dat er iets misgaat.

Als ze echter kapot gaan, kan het ingewikkeld worden om ze te repareren. Het zijn nog vrij nieuwe uitvindingen en er zijn niet zoveel monteurs en reparateurs die er verstand van hebben. Soms kan de fabrikant u reserveonderdelen sturen, maar dat kan soms veel tijd kosten.

Toch zijn defecten aan elektrische steps meer uitzondering dan regel. De meest populaire steps hebben al reparatiewerkplaatsen in veel steden. En wat nog beter is, er zijn veel YouTube-kanalen en -forums waar je kunt zien hoe je de eenvoudigere reparaties zelf kunt doen, bij jou thuis, zonder een expert te betalen.

En naarmate elektrische steps populairder worden en er nieuwe modellen komen uit, worden defecten nog zeldzamer.

Er is het probleem van de veroudering van de batterij na verloop van tijd. Bij intensief gebruik kunt u een punt bereiken waarop u uw batterij moet vervangen. Maar met goed onderhoud en zorg gaat uw originele accu jaren mee.

Oplaadkosten elektrische step

Er zijn twee factoren die bepalen hoeveel het kost om uw step op te laden: de prijs van elektriciteit waar je woont en de capaciteit van de batterij van je step.

Voor een typische step, zoals de Xiaomi M365 Pro (of elke andere step met een batterijcapaciteit van bijna 500 Wh), zijn deze de kosten van volledig opladen in de landen waar ze het meest worden gebruikt, rekening houdend met het feit of u tijdens de piek- of daluren oplaadt. 

Voor het gemak nemen we de maandelijkse kosten voor het opladen van de step mee. We gaan ervan uit dat je je step elke dag volledig oplaadt, tijdens piekuren (worst-case scenario).

 

https://nr1elektrischestep.nl/blogs/elektrische-step/makro