Kaliyuga
Hobby en vrije tijd

Nieuwe hobby van mijn kinderen

Ik vergeet het nooit meer want het was een koude en regenachtige dag die zaterdag in November. Mijn man zou in de avond zijn vrienden op bezoek krijgen voor zijn verjaardagsfeest en de kinderen zaten in de kamer televisie te kijken. Mijn dochter Susan kwam opeens naar me toegerend met een filmpje op de iPad. Het was een promotiefilmpje van een groot online warenhuis en het ging over de 3d pen. Mooie tekeningen maken met de Doodle 3d pen gewoon zo uit de losse hand een eigen sieraad tekenen voor je favoriete Barbiepop dat is wat Susan natuurlijk ook wel zag zitten. Maar die 3d pen ik had er werkelijk nog nooit van gehoord. Ja een 3d printer dat was ons wel bekend maar wat kun je nu eigenlijk precies met een 3d pen en wat kun je er nu precies mee doen allemaal.

De creatieve mogelijkheden van de 3d pen

Na wat onderzoek en snel wat googelen kwamen we al snel heel veel informatie tegen op internet. Vooral bij de 3d pen club zagen we wat er allemaal mogelijk is met zo een 3d pen. Van het ontwerpen van de Eifel toren tot het tekenen van je favoriete stripfiguur, sieraden maken of zelfs je eigen ontwerpen maken er was zoveel te zien. Ook de informatie waar je op moet letten bij de aanschaf van een goede 3d pen is natuurlijk erg belangrijk. Met een goede 3d pen wordt het 3d tekenen wel een stuk eenvoudiger dan met de verkeerde pen. En dan de materialen waarmee je kunt tekenen. Dit zijn er echt enorm veel en met ieder zijn eigen mogelijkheden.

Creatieve feestdagen

Uiteindelijk hebben we voor Susan een veilige 3d pen aangeschaft en is ze nog steeds erg druk met het tekenen. Natuurlijk niet elke dag en ja zoals dat bij kinderen gaat met wisselend enthousiasme maar zeker als ze met haar vriendinnetjes aan het spelen is op haar kamer wordt er nog regelmatig met de 3d pen getekend.

https://www.3dpenstunter.nl/