Kaliyuga
Image default
Electronica en Computers

Waarom bedrijven moeten kiezen voor het API platform

Als modern bedrijf kunt u niet meer zonder een goed werkend API platform. Zeker wanneer uw klanten gebruikmaken van interfaces via uw website of wanneer partners uw data gebruiken om uw services (of de services die zij aan u leveren) te verbeteren, kan een API platform (in combinatie met een IPaaS oplossing) de missing link zijn die u nodig heeft om uw bedrijf naar the next level te doen stijgen.

Wat is het belang van API?

Dit klinkt allemaal mooi en aardig, maar het is goed mogelijk dat u (net als vele andere ondernemers) een relatieve leek bent op dit vlak. Laten we daarom een stap terugnemen en ten eerste het belang van API voor u schetsen. Hierna zult u meteen begrijpen waarom het optimaal managen van een API platform met IPaaS van groot belang is. Wij geven u tevens een tip over welk bedrijf u hiervoor het beste kunt inhuren.

API platform met IPaas: wat houdt dit in?

Een API is te zien als de verbinding tussen twee applicaties. Laten we een voorbeeld gebruiken. U heeft een website waar verzekeringen kunnen worden vergeleken. Bezoekers vullen relevante info in via een applicatie, waarna gezocht wordt naar de beste verzekeringen voor hen. Via de API wordt de info uit deze applicatie overgebracht naar een andere applicatie, die er voor zorgt dat relevante info getoond wordt aan de klant.

Genereer data die voor iedereen interessant kan zijn

Het belang van een API is dus groot. Maar deze API’s genereren tevens data die zowel voor u als uw partners interessant kunnen zijn. Hier kunt u nieuwe info in ontdekken die uw services significant kunnen verbeteren. Een API platform maakt het geheel overzichtelijker, waarbij een IPaaS platform er middels de Cloud voor zorgt dat alles ook te allen tijde bereikbaar is (mits er verbinding is met het internet natuurlijk).

Wie kan mij het beste helpen met API’s?

Gelet op de lovende recensies die via Google gevonden worden en wat andere bedrijven aanraden, lijkt Datacon het op dit moment goed te doen. In 1997 begonnen zij al met het leggen van de focus op API. Zij zagen al snel de potentie hiervan in, en het is dan ook niet verwonderlijk dat zij iets meer dan twintig jaar later nog steeds voorop lopen op dit front.