Kaliyuga
Image default
Mode en Kleding

Verschillende typen leer

Verschillende rassen van koeien zullen verschillende kwaliteitsvolle huiden produceren door hun genetica en hun omgeving. Hete klimaten hebben de neiging om insecten te hebben die het dier bijten en littekens achterlaten, terwijl koude klimaten minder last hebben van ongedierte. Bepaalde rassen kunnen door het weer meer beschermend haar of dikkere huiden hebben.

Verschillende delen van de huid leveren ook verschillende kwaliteit leer op. Zo heeft het onderste gedeelte de neiging om lossere vezels te hebben waaruit de huid bestaat. De lossere vezels sponzen en zwellen op als ze nat zijn. Lagere delen van de huid worden ook veel gemakkelijker gemarkeerd door insecten en schaafwonden zoals prikkeldraadversperringen. Er zijn ook meer rimpels in de huid rond de poten, de nek en het hoofd. Deze littekens en rimpels worden permanent en zijn bijna onmogelijk te verwijderen bij de verwerking van het leer.

Verschillende lagen in de huid hebben ook een enorme invloed op de kwaliteit. Volnerfleer en topkorrel zijn de beste.

Tot slot, precies weten hoe je een ruwe huid moet nemen en verwerken door middel van looien en afwerken is een gewilde vaardigheid en zal de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk beïnvloeden. Italiaans leer wordt juist om deze reden bewonderd – want Italiaanse leren ambachtslieden worden beschouwd als een van de meest bekwame ter wereld.

In het algemeen zijn er vier soorten leer. Deze omvatten volnerfleder, topkorrelleer, gecorrigeerd korrelleer en gebonden leer.

Wil je zeker weten dan je een topproduct van het beste leer koopt tegen de beste prijs? Neem dan eens een kijkje in de Cowboysbag sale, zodat je zeker weet dat je een koopje in huis haalt!