Kaliyuga
Image default
Mode en Kleding

Help ik heb een te kleine BH

Help ik heb een te kleine BH

Wanneer je als vrouw een te kleine bh draagt, dan kan dit ontzettend vervelend zijn. Je kunt je voorstellen, dat het gevoel dat er constant iemand op de borst drukt natuurlijk niet als prettig wordt ervaren. Toch zien we dat een groot deel van de vrouwen een bh draagt die niet helemaal aansluit bij de maat die eigenlijk nodig hebben. De voornaamste reden van het dragen van een te kleine BH bij vrouwen is vaak, omdat ze altijd deze maat hebben gehad. Toch is het goed je cupmaat regelmatig te laten opmeten, want er kan in een jaar tijd namelijk ontzettend veel veranderen. Enkele voorbeelden hiervan kunnen zijn bijvoorbeeld zwangerschap, hormonale schommelingen of simpelweg iets anders wat van invloed is op de verandering van je lichaam. De effecten van een te kleine bh kunnen namelijk gigantisch zijn, zorg er dus voor dat je hier goed op let. Enkele symptomen van een te klein BH zijn:

Last van je rug, nek of rug

Wanneer je een bh draagt die een maatje te klein is, dan loop je het risico dat deze niet voldoende ondersteuning biedt. Het gevaar is dan, dat je bh het gewicht niet goed kan opvangen, waardoor het grootste deel moet worden opgevangen door je lichaam zelf. Dit is vaak in het begin nog niet direct merkbaar, maar zal er op lange termijn wel voor kunnen zorgen dat je last krijg van één van de bovengenoemde plekken op je lichaam. Een postoperatieve bh daarentegen mag wel een stukje strakker zitten. Vooral omdat dit zorgt voor extra druk, wat zwelling en kans op bloedingen tegengaat. 

Mag mijn sport bh wel strakker zitten?

Wanneer je een sport bh draagt, dan mag deze in tegenstelling tot een normale bh zeker een stuk strakker zitten. Het maakt dan niet uit of je een kleine of een sport bh grote maten draagt. Doordat je borsten tijdens het sporten iedere stap die je zet op en neer bewegen en dus een schok door je lichaam geven, is het belangrijk dat dit wordt opgevangen. Door een sport bh te dragen, is dit dus het geval. Een sport bh te prijzig, neem dan eens een kijkje tussen de bh sale, wellicht vind je hier een bh die geschikt is voor wat jij zoekt. Het hoeft namelijk niet altijd te betekenen, dat een bh die in de sale is, ook tevens een stuk minder is qua kwaliteit.