Kaliyuga
Image default
Auto’s en Motoren

Snelle occasion voor weinig geld? De automakelaar gaat voor je op jacht

Veel mensen zijn op zoek naar een zuinige occasion als gezinsauto waarmee ze de kinderen naar school brengen. De auto is vooral een middel om van A naar B te komen en moet zo goedkoop en comfortabel mogelijk zijn. Maar stel nu dat je dat niet wilt? Stel dat je een auto wilt die als eerste bij weg is bij ieder stoplicht? Een auto voor jezelf, die je koop als liefhebber. Maar je hebt ook weer geen tonnen op de bank staan om de verbrassen aan een duur racemonster. De automakelaar van deze autodealer uit Etten-Leur is daarom speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste snelle occasions van onder de €20.000,-.

5 goedkope en snelle occasions die de autodealer in Etten-Leur voor je heeft gevonden

De vijf occasions die de automakelaar voor heeft gevonden kosten allemaal onder de 20K en hebben minimaal 300 pk onder de motorkap liggen. Let wel, dit zijn geweldige en karakteristieke auto’s die je weinig rond ziet rijden. En dat heeft een reden, ze zijn vaak duur in onderhoud en niet altijd even betrouwbaar. Het zijn auto’s voor liefhebbers, voor connaisseurs, voor mensen met een motorblok in plaats van een hart op de juiste plaats.

Audi S5 Coupé 4.2 Quattro

Een auto uit 2008 die elegantie uitstraalt. De V8 pompt er met gemak ruim 350 pk uit en de vierwielaandrijving houdt de auto in alle weersomstandigheden perfect op de weg. De fraaie uitstraling maakt deze auto prima geschikt als zakelijke bedrijfsauto. En aan het eind van je werkdag ben je een stuk sneller thuis.

Ford Mustang GT Coupé

Veel snelle coupe’s zijn een beetje te vergelijken met een maatpak. Een strak design in zwart, grijs, donkerblauw of wit. Het ziet er gelikt uit maar ook een beetje saai. Draag je liever een T-shirt dan een maatpak? Dan is de Ford Mustang GT Coupé echt iets voor jou. Voor nog geen 20K koop je een Mustang met een originele 4.8 Modular V8 motor met 24 kleppen die er 305 pk uitknalt. En een Mustang ziet er net zo tof uit in felrood of geel als in traditioneel zwart of grijs.

Porsche 911 Carrera

Altijd gedacht dat je een Zwitserse bankrekening nodig hebt om een 911 te kunnen betalen? Niet persé. Een Porsche 911 Carrera uit 1998 kost je nog geen €20.000,-. En dat terwijl deze auto in ’98 nog een dikke 2 ton kostte. In guldens dan wel maar toch. Dergelijke modellen hebben wel tegen de twee ton op de teller staan dus hou rekening met stevige opknap- of onderhoudskosten.

Chevrolet Corvette Coupé

Nog een Amerikaan in de lijst voor mensen die geen trek hebben in een standaard Mercedes, BMW of Audi. Over trek gesproken, de Corvette is met zijn 5.7 liter V8 en 344 pk een hongerig beest. Kijk wel voor de 1998 versie. Eerdere modellen hebben behoorlijk wat mechanische problemen die behoorlijk in de cijfers kunnen lopen.

Jaguar XKR Coupé

Verreweg de meest chique auto uit deze lijst. Elegant koetswerk, gecombineerd met een vier liter V8 onder de motorkap, maakt de XKR een perfecte combinatie van stijl en snelheid. Zoals het een echte Brit betaamt is de klassieke uitstraling niet zonder een of twee foutjes. Probeer bijvoorbeeld maar eens in te stappen als je boven gemiddeld lang bent. Maar dat draagt natuurlijk wel weer bij aan de charme van de auto.

De automakelaar gaat op zoek naar jouw droomauto

Voor een zuinige gezinsauto kun je vaak wel terecht bij grote sites zoals autoscout en ook je lokale autodealer heeft altijd wel een paar voordelige en zuinige occasions staan. Voor de speciale occasions uit deze lijst moet je wat beter zoeken en zijn er meer aandachtspunten. Daarom is het verstandig om een automakelaar in te schakelen voor de aankoop van deze auto’s.

Automakelaar Maurice de Vijver van autodealer MV Motive uit Etten-Leur heeft tientallen jaren ervaring met het vinden van bijzondere auto’s door heel Nederland. Hij gaat dan ook graag op zoek naar jouw droomauto. Dan krijg je de beste deal en een auto die helemaal aan je wensen voldoet. Loop vooral even binnen bij de autodealer in Etten-Leur of maak een afspraak voor in de avonduren.