Kaliyuga
Image default
Auto’s en Motoren

In 3 stappen een schone autostoel

Je autostoelen zijn een van de meest gebruikte onderdelen van je auto en kunnen na verloop van tijd behoorlijk vies worden. Vlekken, geurtjes en vuil hopen zich op, en het kan lastig zijn om je autostoelen schoon te houden. Het hele interieur reinigen auto is best een klus, maar het reinigen van je autostoelen is niet zo moeilijk als het lijkt. In dit artikel delen we een eenvoudige gids in 3 stappen om je autostoelen weer schoon en fris te krijgen.

Stofzuigen

Voordat je begint met schoonmaken, moet je al het losse vuil en stof verwijderen. Gebruik een krachtige stofzuiger met verschillende opzetstukken om in alle hoekjes en gaatjes van je autostoelen te komen. Vergeet de ruimte tussen de zitting en de rugleuning niet, want hier hoopt zich vaak veel vuil op. Een grondige stofzuigbeurt maakt het oppervlak schoon voordat je verder gaat met de volgende stappen.

Vlekverwijdering

Vlekken op autostoelen kunnen variëren van gemorst eten en drinken tot olie- en moddervlekken. Pak vlekken zo snel mogelijk aan omdat ze anders permanent kunnen worden. Voor de meeste vlekken kun je een reinigingsmiddel gebruiken dat speciaal is gemaakt voor autostoelen. Breng het reinigingsmiddel aan op een zachte borstel of doek en wrijf zachtjes over de vlek. Vermijd agressief schrobben, want dit kan de stof beschadigen. Als je te maken hebt met hardnekkige vlekken, zoals inktvlekken of kauwgom, kun je een  professionele reiniger gebruiken. Check altijd even de instructies op het etiket om erachter te komen hoe het werkt. Test dit middel bij voorkeur ook even uit op een onopvallende plek zodat het stof niet beschadigt.

Algemene reiniging

Nadat je de vlekken hebt verwijderd, is het tijd om je autostoelen een algemene schoonmaakbeurt te geven. Gebruik opnieuw een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor autostoelen en breng het aan op een schone doek. Veeg de stoelen grondig af, inclusief de zijkanten en hoeken. Zorg ervoor dat je alle resten van het reinigingsmiddel verwijdert door de stoelen na te vegen met een schone, vochtige doek. Als je autostoelen van leer zijn, kun je een speciale leren conditioner gebruiken om het leer te hydrateren en te beschermen tegen uitdrogen en barsten. Heb jij momenteel ook een vieze stoel in de auto? Begin dan vandaag nog met deze stappen!