Kaliyuga
Image default
Banen en opleidingen

Pedicure opleiding bij een goede opleider volgen?

In deze pedicure opleiding wordt jou in 10 maanden de fijne kneepjes van het vak aangeleerd. De fijne kneepjes zijn nagels knippen, eelt snijden, kloven behandelen, likdoorns verwijderen en ingroeiende nagels behandelen. Ook wordt je geleerd hoe je eventueel jouw eigen praktijk op kan zetten. Kort gezegd, pedicure is een dankbaar en ook veelzijdig beroep.

Wat leer je?

Een pedicure doet alles om de voet in een uitstekende conditie fte brengen. Zo worden er ook adviezen gegeven voor goed schoeisel. Daarnaast behandelt een pedicure alle aan de voet voorkomende klachten zoals bijvoorbeeld eeltplekken, likdoorns, ingroeiende nagels en ook traumanagels. De pedicure heeft heel vaak de eerste signaalfunctie bij bijvoorbeeld stand afwijkingen van een voet of aandoeningen aan de huid. Om alle behandeling goed en professioneel te kunnen verrichten is een uitgebreide opleiding nodig. Tijdens de opleiding wordt je namelijk geleerd welke klachten je als pedicure daadwerkelijk ook zelf mag gaan behandelen en wanneer je iemand naar de zorgketen moet doorverwijzen. Als pedicure kan je het beroep op vele verschillende manier uitvoeren zoals; een eigen praktijk aan huis, ambulant dus bij cliënten thuis, combineren met het beroep schoonheidsspecialiste, bij bedrijven waaraan een pedicuresalon is verbonden zoals schoenenzaken of schoonheidssalons, ook kan je als assistent bij een zelfstandig pedicure en als pedicure in ziekenhuizen en psychiatrische inrichtingen. Zoals je kan zien zijn er heel veel mogelijkheden binnen het beroep pedicure. Ook neemt de vraag naar pedicures steeds meer toe wat dus ook een groot voordeel is.

Meer informatie

Er is veel om te weten over een pedicure opleiding. Qua studiematerialen is het goed om te weten dat zodra je gaat deelnemen aan de basisopleiding van een pedicure dat daar een zeer uitgebreide materialenpakket bij hoort om de behandelingen te kunnen uitvoeren. Verder wordt er gebruik gemaakt van studieboeken van de algemene anatomie en fysiologie, maar ook specifieke anatomie en pathologie, theorie van de praktijk, hygiëne, milieu en nog veel meer. Deze studiematerialen zijn heel belangrijk en ook heel overzichtelijk om het je gemakkelijk te maken. Op het gebied van examens is het best simpel. Zo worden examens afgenomen door een landelijk erkend examenbureau. Je moet 4 keer een theorie examen gaan afleggen, daarbij ook 1 keer een praktijkexamen en 1 keer een assessmentgesprek ondernemen afleggen. Bij voldoende deelnamen zullen de theorie examens plaatsnemen op de les locatie. Zodra je geslaagd bent ontvang je het landelijk erkend branche diploma Pedicure. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.