Kaliyuga
Image default
Banen en opleidingen

Met de opleiding-medisch pedicure breid je jezelf uit

Je hebt een eigen salon of je bent werkzaam in een salon waar pedicure behandelingen worden gegeven. Je hebt hiervoor niet alleen de standaard pedicure opleiding nodig, maar om je vakgebied uit te breiden kan je de uitgebreide opleiding-medisch pedicure ook nog volgen. Hiermee kan je niet alleen maar mensen behandelen die hun voeten weer mooier willen hebben. Maar kan je ook mensen behandelen die een aandoening hebben aan de voeten en help je ook hen aan een resultaat waar zij blij mee zijn. Wanneer je de opleiding-medisch pedicure niet hebt gevolgd en je hebt wel een praktijk, kan het voorkomen dat je klanten krijgt die aandoeningen hebben die je helaas dan door moet sturen naar het ziekenhuis of een andere pedicure. Het liefst behandel je deze mensen natuurlijk zelf. 

Duur van de opleiding

De opleiding-medisch pedicure duurt 10 maanden en hierin wordt jou alles uitgelegd over zaken die te maken hebben met de voeten en waar aandoeningen kunnen ontstaan. Soms ontstaan deze doordat je diabetes hebt of een andere ziekte. Dit kan overslaan op je voeten en daar moet je als een pedicure zeker rekening mee houden. Alle technieken die er voor nodig zijn om de behandelingen zo goed mogelijk uit te voeren worden uitgelegd in de opleiding-medisch pedicure. 

Data en kosten

Je kunt de opleiding-medisch pedicure starten op 10 september. Je kunt ook een half jaar later beginnen op 14 februari. De lestijden zijn van 10 tot 16 uur in de middag. Zo heb je een gehele dag de tijd om de stof goed tot je te nemen en ook deze informatie weer in de praktijk te gaan toepassen. Dat is de manier waarop jij het het beste leert. Het inschrijfgeld betaal je vooraf en de overige kosten kan je maandelijks of in een keer betalen aan de opleiding-medisch pedicure.