Kaliyuga
Image default
Auto’s en Motoren

Lexus CT

Een buitengewoon complete auto. Dat is een omschrijving die past bij de Lexus CT. Lexus geldt als de luxedivisie van autofabrikant Toyota. De Japanners baarden opzien door met de LS400 te debuteren in Europa. Het betrof een opvallende limousine met een V8 motor. Wat dat betreft is de Lexus CT was ingetogener, maar wel buitengewoon functioneel en veelzijdig.

Lexus debuteerde met een zeer opvallende V8 limousine in Europa

De Lexus CT heb je in een uitvoering met een benzinemotor en een die rijdt op een elektromotor. Opvallend is de grote zorg die besteed is aan veiligheid. Niet voor niets werd de Lexus CT als eens uitgeroepen tot de veiligste auto van zijn klasse. Dit bleek uit crashtesten. Voor die veiligheid is onder meer VSC, Vehicle Stability Control, verantwoordelijk. Verder kun je tegen een meerprijs nog Pre Crash Safety op de auto laten installeren. Standaard beschikt de Lexus CT over acht airbags. De Lexus CT beschikt standaard over adaptive cruise control en opvallend genoeg geniet de auto in zeker Amerika en ook Canada grote populariteit. Een van de meest geliefde uitvoeringen is momenteel de Lexus CT 200H, een auto die ook in Nederland – al vanaf 2011- te koop is. Uiteraard is de Lexus CT ook beschikbaar als volledig elektrische auto.

Inspiratie door het raadplegen van een interessant autoblog

De Lexus CT kom je niet zomaar op het spoor. Dat weet jij uit ervaring. Jij las ook toevallig een interessant artikel op een autoblog vol met autonieuws en met interessante achtergrondartikelen over alles wat met de auto te maken heeft en alles wat daar mee te maken heeft. Heb jij geen inspiratie als je van plan bent een nieuwe auto te kopen? Raadpleeg dan ook eens een autoblog. Kom je vanzelf bij je droomauto uit. Overigens is er ook voldoende aandacht voor zaken die indirect met de auto te maken hebben. Denk maar eens aan laadpalen bijvoorbeeld.