Kaliyuga
Onderwijs

Jolanda’s motivatie

Om je een extra motivatie voor een opleiding te geven, doet het je wellicht goed om het verhaal van Jolanda te lezen. Jolanda heeft ervoor gekozen om de opleiding Administratief Medewerker bij Fabius Opleidingen te volgen. Dit omdat ze beter over wilde komen op de arbeidsmarkt. Ze heeft namelijk 15 jaar lang gewerkt als receptioniste bij een zorginstelling. Aangezien haar kinderen nog klein waren had ze een contract voor 12 uur in de week. Toen haar kinderen eenmaal wat groter werden wilde Jolanda graag meer uren werken, maar bij haar werkgever waren daar geen mogelijkheden voor. Vandaar dat ze ervoor heeft gekozen om een opleiding te volgen. Ze vergroot daarmee haar vaardigheden en is dus breder inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Jolanda’s ervaringen

Wat voor Jolanda een grote motivatie voor een opleiding volgen was, was de kwaliteit van het onderwijs dat ze heeft gekregen. De lesstof werd duidelijk en in goed te begrijpen Nederlands uitgelegd. In haar eigen tempo kreeg ze de kans om de lesstof onder de knie te krijgen. De begeleiding van de docent is goed bevallen: op elke vraag kreeg ze een duidelijk antwoord. Bovendien werd ze door de docent gestimuleerd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Fijn als er iemand met je mee denkt!

Beloond met een nieuwe baan

Het verhaal van Jolanda is niet zonder succes verlopen. Ze is nu gelukkig bij een nieuwe werkgever en heeft het daar enorm naar haar zin. De baan past perfect bij haar. Gedurende de opleiding en uiteindelijk met het behalen van haar diploma kreeg ze steeds meer vertrouwen in zichzelf. Wat heel welkom was tijdens haar sollicitatiegesprekken. Uiteraard voldeed ze door middel van de opleiding aan alle eisen die gesteld werden aan de functie.