Kaliyuga
Image default
Onderwijs

De CKV dag

De CKV dag

De ckvdag is er voor de scholen die momenteel, door de coronacrisis, met de handen in het haar zitten over hoe ze de leerlingen nog kunst en cultuureducatie kunnen aanbieden. CKVdag, een samenwerking van verschillende organisatie binnen de cultuurbranche, heeft een breed online aanbod voor de scholen klaarliggen. De betrokken organisaties hebben allemaal veel ervaring binnen de branche en weten precies hoe ze de leerlingen, ook nu, iets kunnen bijbrengen over kunst en cultuur.  

De tijd waarin we leven vraagt om creativiteit als het gaat om het invullen van lesuren. Voor scholen is het momenteel ontzettend lastig om educatie van dezelfde kwaliteit als altijd te leveren. Ook voor de leerlingen is deze tijd lastig, ze missen veel factoren die voor deze crisis als normaal werd beschouwd. Hierbij kunt u denken aan het sociale aspect, dit vergeten mensen vaak. De workshops van CKVdag zijn ontworpen om vanuit huis toch dezelfde te leveren als scholen en leerlingen gewend zijn. Deze workshops woorden begeleid door professionele workshopdocenten die inmiddels al erg veel ervaring hebben in het geven van workshops via een online systeem. 

 

Workshop Podcast Maken 

Een leuk en uitdagend voorbeeld van zo’n workshop is de workshop podcast maken. Bij deze workshop worden de leerlinge uitgedaagd de diepte in te duiken over een onderwerp met hun medestudenten. Tijdens deze workshop leren de leerlingen ook de productionele, technische kant van een podcast. Deze nieuwe informatie geeft de leerlingen een grote voorsprong als zij ervoor kiezen om hier later iets mee te gaan doen. Het onderwerp waar de leerlingen een podcast over gaan maken hangt af van zowel de wens van de school als de wens van de leerlingen. Zij moeten tenslotte het gesprek voeren. Uit ervaring blijkt dat de leerlingen elkaar beter leren kennen en het leuk vinden om een interessant discussie te voeren over onderwerpen die hun aangaat. 

 

http://ckvdag.nl