Kaliyuga
Image default
Sport

De belangrijkste voordelen van een sportief leven waar je nog niet over na had gedacht

We horen al jaren dat sporten goed voor je gezondheid is. Je wordt er fitter van, het verlengt je levensduur en het is goed voor je botten, spieren en tal van andere zaken. Maar die zaken worden niet door iedereen als voordelen gezien. Sommige mensen vinden sporten maar saai. ‘Waarom sporten om een paar jaar langer te leven als je er iedere week krom voor moet liggen?’ Het is een veel gehoord argument en ergens hebben deze mensen ook wel een punt. Ware het niet dat sporten een aantal interessante voordelen met zich meebrengt waar je wellicht nog niet over na hebt gedacht.

3 ongebruikelijke voordelen van een sportief en actief leven

Nou kom maar op, wat zijn die voordelen van sporten dan, die niet al talloze keren benoemd zijn? Misschien interesseert een strak lichaam en een gezonde bloeddruk je minder. Het is immers vechten tegen de bierkaai want ouder worden we allemaal.

Maar in een tijd van drukte, weinig tijd voor jezelf en de 24-uurseconomie is sporten perfect om je hoofd even ‘uit’ te zetten. Intensief fysiek bezig zijn zorgt ervoor dat je mentaal niet bezig hoeft te zijn en dat scheelt je een hoop kopzorgen.

We leven in een individualistische maatschappij. We werken hoofdzakelijk alleen, gaan in de auto alleen naar het werk toe en veel mensen komen ook alleen thuis. En dat terwijl mensen van nature sociale wezens zijn met een behoefte aan wederzijds, menselijk contact. Een teamsport waarbij je naar een gezamenlijk doel toewerkt en ergens bij hoort is hier perfect voor. Versterk het sociale aspect van teamsporten door voetbalmedailles of hockey medailles uit te reiken. Het voordeel van medailles is dat je ieder teamlid een prijs kunt geven. Om de competitie van teams onderling te bevorderen kun je ook sportbekers bestellen die je als wisseltrofeeën kunt inzetten.

Onderdeel zijn van een sportvereniging is tot slot de manier om een positieve invloed op de maatschappij uit te oefenen. Door het goede voorbeeld te geven en bijvoorbeeld te helpen op de club, maak je anderen weer enthousiast waar door zij ook meer gaan bewegen. Wie goed doet…

Wil je nog meer doen?

Wil je mensen nog een extra steuntje in de rug geven? Dan kun je medailles bestellen met een persoonlijke boodschap. Dat is altijd leuk om te krijgen en een blijvende herinnering waar je nog jaren met plezier op terugkijkt!