Kaliyuga
Image default
Dienstverlening

Belangrijke carrierestap: loopbaanontwikkeling

Belangrijk voor alle werknemers die uitgekeken zijn op hun baan: loopbaanontwikkeling. Vooral de werknemers die al jaren op dezelfde plek zitten en graag es wat anders willen gaan doen, of promotie willen maken en een hoger salaris willen, willen graag een loopbaanontwikkeling. Ook werkgevers willen meer uit hun werknemers halen. Het is wel belangrijk dat ze al hun capaciteiten inzetten, daar is zowel een werknemer als ook een werkgever bij gebaat. In niet alle bedrijven is dit gewoonte, vaak is het iets nieuws. Er zijn veel bedrijven die al jaar in jaar uit hun onderneming runnen op dezelfde manier, en waarom dus veranderen als het goed gaat? Toch kan door middel van een loopbaanontwikkeling blijken dat er werknemers niet op de juiste plek zitten en ze elders veel beter tot hun recht komen en beter en efficienter kunnen presteren.

Kijken naar de toekomst

Wil een onderneming meedoen met het tempo van de tegenwoordige tijd en belangrijk onderdeel uit willen blijven maken van de samenleving zal er gewerkt moeten worden met loopbaanontwikkeling. Belangrijk om de werknemer aan je binden door mooie kansen te bieden, belangrijk voor de werknemer om meer gebruik te kunnen maken van zijn talenten, en echt alle talenten in te zetten. Dat werkt natuurlijk een stuk prettiger, zowel voor de werkgever als de werknemer. Een loopbaanontwikkeling is dus voor beide partijen heel voordelig. Een ontevreden werknemer gaat om zich heen kijken voor een baan met meer uitdaging, maar wellicht kan hem dat in eigen bedrijf aangeboden worden. Dat wordt gauw duidelijk in een ontwikkelplan.

Ook het ziekteverzuim zal aanzienlijk teruggedrongen worden als er gebruik wordt gemaakt van de capaciteiten van de werknemer en deze niet uitgebuit worden. Aan gestresste werknemers heeft niemand wat, en kost het bedrijf veel geld. En dat kan nooit de bedoeling zijn.