Kaliyuga
Image default
Zorg

Twee erkende abortusklinieken

In Abortusklinieken Haarlem en Amsterdam werken Abortuskliniek Amsterdam en Beahuis & Bloemenhovekliniek Heemstede (regio Haarlem) samen. Het hechte team van met name vrouwelijke artsen en verpleegkundigen biedt professionele hulp bij zwangerschappen tot 22 weken (in het eerste en tweede trimester). Aanvullend kunnen meisjes en vrouwen er aankloppen voor tips en adviezen over anticonceptie. Laatstgenoemde is er met name op gericht meer ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Abortusklinieken Haarlem en Amsterdam creëert voor alle cliënten een veilige, vertrouwde, respectvolle en niet-beoordelende omgeving. De deskundigen bieden tijdens elke stap in het proces van de abortus steun en begeleiding. Benieuwd naar ervaring abortusbehandeling in beide klinieken? Check de site en klik op ‘ervaringen’.

Online tool

Om te bepalen welke zwangerschapsafbreking in jouw geval de beste keus is, kun je gebruikmaken van de online tool. Daarbij wordt allereerst de duur van de zwangerschap berekent aan de hand van de laatste menstruatie, geslachtsgemeenschap of de echowaarde. Een voorbeeld. Is de eerste dag van je laatste menstruatie korter dan 5 weken geleden, dan krijg je het volgende advies: “Je bent maximaal 6 dagen over tijd en je zwangerschap is nog heel pril. Als je nog geen test hebt gedaan, koop een zwangerschapstest bij de apotheek of drogist. Blijkt daaruit dat je zwanger bent? Maak dan een afspraak bij een van onze klinieken. (…) “ Een verwijzing van een arts is niet nodig. Qua behandeling heb je de keuze uit de zuigcurettage of de abortuspil. Hier lees je meer over abortuspil kosten. Bij een zuigcurettage krijgt je een plaatselijke verdoving of een zogenoemd roesje waardoor je kort in slaap valt.

Afspraak maken

Een afspraak maken bij Abortusklinieken Haarlem en Amsterdam gaat telefonisch. Je kunt op doordeweekse dagen bellen tussen 09.00 en 16.45 uur met 023 – 528 98 90. Bel je vanuit het buitenland, toets dan +31 23 528 98 90 in. De kliniek in Haarlem ligt op loopafstand van treinstation Heemstede-Aerdenhout. Voor de Amsterdamse vestiging reis je naar treinstation Amsterdam Muiderpoort of metrostation Weesperplein om vandaaruit nog een klein stukje te wandelen. Kom je met de auto? In Heemstede zijn gratis parkeerplekken. In Amsterdam kun je je auto bijvoorbeeld kwijt in de Louise Wentstraat achter de kliniek (N.B.: betaald parkeren).

https://www.bloemenhove.nl/