Kaliyuga
Image default
Zorg

Hoe zit het met de VGZ collectiviteitskorting?

Heeft u altijd gebruikgemaakt van de VGZ collectiviteitskorting? Dan weet u ongetwijfeld ook dat de korting niet meer geldt voor de basisverzekering. De korting is begin dit jaar namelijk opgeheven. Veel mensen denken echter dat de VGZ collectiviteitskorting helemaal verdwenen is. Dat is gelukkig niet het geval, want u kunt nog wel korting krijgen op de aanvullende verzekering. Daarnaast kunt u bij VGZ van nog meer voordelen profiteren. Daar leest u meer over in dit artikel.

 

Profiteer van een preventiebudget

Met een gezonde levensstijl heeft u minder kans op gezondheidsproblemen. Dit is niet alleen goed voor uw eigen gezondheid, maar natuurlijk ook voor de gezondheidszorg zelf. Hoe minder mensen ziek worden, hoe minder zorgkosten. Om die reden krijgt u bij VGZ een preventiebudget wanneer u een collectiviteitszekering afsluit. Dit budget kunt u op verschillende manieren inzetten. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor professioneel sportmedisch advies. Daarnaast kunt u ook een gezondheidscheck laten uitvoeren of een cursus volgen die u helpt bij het stoppen met roken.

Hulpmiddelen voor een extra gezonde levensstijl

Veel mensen willen graag gezond leven, maar ze weten niet goed waar te beginnen. Het kan ook lastig zijn vanwege de vele verleidingen in onze westerse maatschappij. Daarom heeft VGZ speciale programma’s voor een gezonde levensstijl ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan apps die uw mentale toestand verbeteren. Een goede geestelijke gezondheid is immers ook belangrijk. Ook kun u een webinar over slaap volgen. Daar leert u meer over het belang van een goede nachtrust en u krijgt ook praktische tips.

Korting op aanvullende verzekeringen

We gaven in de inleiding al even aan dat u nog wel korting op aanvullende verzekeringen kunt krijgen. Het verbod op korting geldt immers alleen voor de basisverzekering. Heeft u regelmatig problemen met uw tanden of bent u een fanatieke sporter? Dan is het geen slecht idee om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Ook een extra vergoeding voor fysioafspraken is dan handig. Kijk goed naar uw persoonlijke situatie en besluit op basis daarvan wat u echt nodig heeft. Dan weet u ook direct of het afsluiten van een collectiviteitsverzekering de moeite waard is.

 

Wie kan een collectiviteitsverzekering afsluiten?

U vraagt zich misschien af of u wel een collectiviteitsverzekering kunt afsluiten. Helaas kan niet iedereen zich aansluiten, want u moet wel bij een collectief horen. U kunt bijvoorbeeld een collectiviteitsverzekering via uw werkgever afsluiten of via een ledenorganisatie. Daarnaast zijn er ook speciale collectiviteitsverzekeringen voor zelfstandigen. Ook bepaalde gemeenten bieden ze aan. Kijk dus goed of u recht heeft op een collectiviteitsverzekering en vervolgens of de verzekering voor u de moeite waard is.