Kaliyuga
Image default
Zorg

Geen reden tot uitstel meer dankzij narcose bij uw behandeling bij de tandarts

Er zijn maar weinig mensen die met plezier naar de tandarts gaan. Niemand vindt dat echt leuk, maar de meeste mensen gaan wel trouw elk half jaar naar hun controle. Voor een aantal mensen nemen angsten voor de tandarts hele ernstige vormen aan. Behandelingen worden uitgesteld en er zijn zelfs mensen die een paniekaanval krijgen en daardoor niet eens kunnen worden behandeld. Gelukkig zijn er tandartsen die zich gespecialiseerd hebben in patiënten met angst, zoals Tandartspraktijk St. Jozef. Dat is een tandarts in Deventer die haar angstige patiënten een aantal oplossingen aanbiedt, waardoor de drempel om de behandeling te ondergaan aan stuk kleiner wordt. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van een sedatie en een behandeling onder narcose bij deze tandarts.

Sedatie

De minst ingrijpende oplossing die u kunt uitkiezen, is een sedatie. U krijgt dan een combinatie van pijnstillers waar u rustig van wordt. U bent dan meestal nog wel bij bewustzijn, dus u kunt met de tandarts in Deventer praten, u kunt zelfstandig ademhalen en u kunt meedenken met de behandeling. Deze optie is uitstekend als u geen hele grote tandartsangst heeft, maar wel graag hulp wilt gebruiken om toch die stoel in te stappen. Door u rustig te maken en te kalmeren, is de behandeling zelf aanzienlijk minder stressvol.

Een volledige narcose

Voor de mensen met angsten die te ernstig zijn, is er de narcose behandeling bij de tandarts in Deventer. Een anesthesist brengt u dan onder volledige narcose, wat betekent dat u gaat slapen en als alles klaar is weer wakker wordt gemaakt. Deze optie is ingrijpender, maar u zult nauwelijks bijverschijnselen ervaren. Zowel voor de sedatie als voor de behandeling onder narcose bij de tandarts in Deventer mag u vanaf 6 uur van tevoren niet meer eten. Na een uurtje bijkomen, mag u de praktijk verlaten. Vergeet niet een lift te regelen, want u mag dan nog niet rijden. Vraag eventueel gerust om meer informatie door contact op te nemen met deze tandartspraktijk.