Kaliyuga
Image default
Gezondheid

Ziek? Met deze tips ben je er snel weer bovenop!

Ziek zijn is vervelend. Om er zo snel mogelijk weer bovenop te komen, is het belangrijk dat je rust neemt en goed voor jezelf zorgt. Met deze tips zul je er snel weer bovenop zijn!

Maak het jezelf comfortabel 

Als je je niet lekker voelt, is het belangrijk dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Draag lekkere losse kleding, zoals een huisbroek, t-shirt of natuurlijk gewoon je pyjama. Kruip lekker weg onder een zacht dekentje, en geef je lichaam de rust die het nodig heeft. Een goed alternatief hierbij is een elektrische deken, zoals de Qnuss warmtedeken. Niet alleen houdt deze je lekker warm, de infraroodtechnologie kan ook de bloedsomloop bevorderen. Door de verschillende warmtestanden kun je de elektrische deken precies instellen op de temperatuur die voor jou op dat moment het beste voelt. Daarnaast is het materiaal heerlijk zacht, waardoor je heerlijk kunt ontspannen. 

Drink veel

Om weer beter te worden, moet het lichaam afvalstoffen uit het lichaam verdrijven. Daarom is het belangrijk om het lichaam te spoelen door veel te drinken. Bovendien kun je tijdens ziekte veel vocht verliezen, vooral als je verkouden bent of diarree hebt. Om te voorkomen dat je uitdroogt, is het daarom belangrijk om veel te drinken. Water is natuurlijk altijd goed, eventueel met citroensap voor de vitamine C. Ook bepaalde kruidentheeën kunnen het immuunsysteem een boost geven. Door een smoothie te maken krijg je niet alleen vocht binnen, maar ook de nodige vitamines en mineralen. 

Blijf voor je hygiëne zorgen 

Hoe ziek je je ook voelt, hygiëne is een belangrijk aandachtspunt. Zorg ervoor dat je regelmatig doucht, en dat je na het douchen schone kleren aantrekt. Vervang ook regelmatig het beddengoed, en open de ramen van de slaapkamer zodat er frisse lucht naar binnen komt. Hierdoor voorkom je dat ziektekiemen blijven hangen, wat de genezing niet ten goede zou komen. Daarnaast helpen een douchebeurt en frisse lakens om je een beetje beter te voelen. 

Slaap is het beste medicijn 

Slaap voldoende om het genezingsproces te versnellen. Slaap geeft het lichaam de rust om zichzelf te herstellen. In een volledig ontspannen lichaam kunnen energie en zuurstof makkelijker naar de organen getransporteerd worden. Daarnaast worden er meer witte bloedcellen en antilichamen aangemaakt, die de virussen in het lichaam helpen bestrijden. Dat gezegd hebbende is slapen verreweg het beste wat je kunt doen om beter te worden.