Kaliyuga
Image default
Dienstverlening

Voor lastige tuinklussen schakelt u een vakman in via Vergelijk Hoveniers

Soms is een boomstronk verwijderen noodzakelijk. Bijvoorbeeld als u een nieuw terras of gazon wilt aanleggen. Om ervoor te zorgen dat de ondergrond egaal is, moeten boomwortels -inclusief de stronk- verwijderd worden. Soms vormen de wortels een obstakel voor de woning, een schuurtje of andere bomen / planten in de tuin. Het is meestal niet noodzakelijk alle wortels in zijn geheel weg te halen. Komt er op de plaats van de stronk een nieuwe boom, dan is het advies de wortels tot zeker 50 cm te elimineren. 30 cm is voldoende als er nieuwe tuinbestrating gelegd wordt. En 20 tot 30 cm voldoet voor een nieuwe grasmat. Het onttrekken van boomwortels gebeurt vaak met een stobbenfrees. Dit karwei staat bekend als het uitfrezen van een boomstronk. De frees trekt zowel de stobbe (= onderkant stam) als de wortels uit de grond. Erg handig zijn stobbenfrezen met een ingebouwd versnipperapparaat. Wortels en stobbe worden na verwijdering meteen versnipperd. Ander gereedschap dat van pas kan komen: een schep, bijl en kettingzaag.

Verwijderen van coniferen kan op verschillende manieren

Coniferen verwijderen is vaak de enige keuze als de plant te hoog en de overhangende takken te zwaar worden. Er zijn drie verwijderingsmanieren:

-handmatig;

-frezen met behulp van een stobbenfrees;

-de conifeer uit de grond trekken met een auto of takel.

Bij de eerste manier graaft u een kuil rond de stam, knipt of zaagt u de wortels door en trekt u de kluit uiteindelijk in zijn geheel uit de grond. Een voordeel is dat u stapje voor stapje en met beleid te werk gaat en er niet veel kans is op schade in de rest van de tuin. Besef wel dat het een intensieve klus is, dat het veel tijd kost en eigenlijk alleen maar kan bij kleine coniferen. Is tuinieren niet uw hobby? U kunt altijd een ervaren hovenier inschakelen. Op de website kunt u 24/7 terecht om een tuinexpert bij u in de buurt te vinden.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/