Kaliyuga
Image default
Dienstverlening

Veiligheid tijdens rampen

Facilitair managers moeten honderden beslissingen nemen, van klein tot groot. Er zijn echter maar weinig beslissingen die zo cruciaal zijn als die met betrekking tot de elektrische veiligheid in noodsituaties. Dit geldt met name bij calamiteiten. Rampen kunnen instellingen blootstellen aan een reeks veiligheidsrisico’s, waaronder elektrische branden, verwondingen, materiële schade en zelfs dodelijke slachtoffers, van orkanen tot bosbranden tot tornado’s. De recente reeks spraakmakende rampen heeft de noodzaak onderstreept van faciliteiten om hun infrastructuur bij te werken als onderdeel van een grotere strategie voor rampenparaatheid. Dit geldt met name bij calamiteiten. Rampen kunnen instellingen blootstellen aan een reeks veiligheidsrisico’s, waaronder elektrische branden, verwondingen, materiële schade en zelfs dodelijke slachtoffers, van orkanen tot bosbranden tot tornado’s. De recente reeks spraakmakende rampen heeft de noodzaak onderstreept van faciliteiten om hun infrastructuur bij te werken als onderdeel van een grotere strategie voor rampenparaatheid.

Duidelijk plan tijdens rampen

De elektrische veiligheid moet worden verbeterd als onderdeel van een bredere strategie voor de modernisering van de elektrische infrastructuur en als onderdeel van de overkoepelende inspanningen voor rampenplanning. Helaas wordt bij calamiteiten zelden rekening gehouden met elektrische veiligheid. Veel facilitair managers vertrouwen op codes en normen, of op de professionals die de installaties uitvoeren, of zelfs op de fabrikanten van elektrische apparatuur om de infrastructuur veiliger te maken. Maar de realiteit is dat iedereen een rol te spelen heeft, en dit geldt vooral als het gaat om rampenplanning. Alle facilitaire managers zouden moeten overwegen om een ​​safety-by-design-strategie aan te nemen. Elektrische systemen worden vaak gebouwd voor bruikbaarheid, esthetiek, onderhoudsgemak, efficiëntie en, ja, veiligheid. Maar met zoveel tegenstrijdige eisen krijgt veiligheid niet altijd de aandacht die het verdient. Meer veiligheidsoverwegingen in elektrische systemen zouden een grote bijdrage leveren aan het moderniseren van de infrastructuur en het waarborgen van de veiligheid in geval van een crisis.

Elektrische veiligheid tijdens rampen

Elektrische veiligheid is cruciaal bij een ramp, maar kan niet op zichzelf worden beoordeeld. Elektrische veiligheid moet holistisch worden benaderd in combinatie met andere delen van het functioneren van de faciliteit, aldus faciliteit managers. Structuur, sanitair, HVAC en andere kenmerken van het ontwerp van faciliteiten spelen allemaal een rol bij de veiligheid, en als ze niet worden geëvalueerd als onderdeel van bredere inspanningen op het gebied van rampenparaatheid, kan elk van deze componenten gevaren veroorzaken. Als het gaat om de modernisering van de infrastructuur, moeten leidinggevenden de architectuur van elektrische systemen naast andere systemen bekijken om te bepalen waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. Elektriciens zijn niet alleen bekwaam in het oplossen van elektrische problemen, maar ook in elektrische veiligheid, het is het beste om hen te raadplegen wanneer zich rampen voordoen. Bent u in Hoofddorp, neem dan contact op met elektriciens via Elektricien Hoofddorp.