Kaliyuga
Image default
Dienstverlening

Groen transport voor een betere aarde

Als je een positieve bijdrage wilt leveren aan onze aarde, moet je overal met groen transport rijden. Deze term ken je misschien niet. Groen transport verwijst naar milieuvriendelijke voertuigen die geen negatieve impact hebben op ons milieu. Voorbeelden van milieuvriendelijke voertuigen zijn fietsen, scooters, elektrische fietsen of elektrische auto’s. Denk hierbij ook aan een elektrische taxi Maastricht. Dit soort voertuigen stoten geen schadelijke stoffen uit in ons milieu. Milieuvriendelijke voertuigen verschillen van benzineauto’s die giftige emissies in de lucht afgeven. Hieronder vind je verschillende soorten groene vervoersmethoden die je kunt proberen.

Elektrische fiets

Als je je niet moe wilt voelen als je op de fiets stapt, kun je ervoor kiezen om op een elektrische fiets te rijden. Een elektrische fiets stoot geen schadelijk gas uit. Het is dus veilig voor ons milieu. Het kan een slimme optie zijn om naar kantoor of school te gaan. Houd er echter rekening mee dat je met deze fiets niet sneller kunt rijden. Er is namelijk een regeling over de snelheid van de elektrische fiets. De maximumsnelheid van dit voertuig ligt rond de 25 km/u. In sommige landen moet je een rijbewijs en verzekering hebben om op een elektrische fiets te mogen rijden.

Elektrische auto

Als je lange afstanden wilt afleggen met groen vervoer, dan kun je elektrisch rijden. De krachtbron van dit voertuig is de elektriciteit. Hij heeft dus geen diesel- of benzinemotor. Wanneer je het gaspedaal indrukt, zal de batterij het vermogen overdragen aan de elektromotor. Dan gaan de wielen bewegen. Er zijn twee soorten elektrische auto’s: puur elektrische auto’s en hybride elektrische auto’s. Een hybride auto is de combinatie tussen een elektromotor en benzinemotor.

Groen openbaar vervoer

Als je graag met het openbaar vervoer ergens heen gaat, kun je ook kiezen voor de groene trein. In Nederland rijden treinen al 100% op stroom. Ook bestaan er hybride locomotieven. De technologie die wordt gebruikt in hybride treinen is vergelijkbaar met die worden toegepast op de hybride auto. De elektrische trein kan de energie opslaan met behulp van batterijen. Deze trein kan met hoge snelheid rijden. Het kan echter nog steeds een hoog veiligheidsniveau handhaven. Nu heb je vier soorten groen vervoer ontdekt. Welk voertuig kies jij voor het dagelijkse woon-werkverkeer? Ongeacht het groene vervoer dat je gebruikt, je draagt bij aan ons milieu. Onze lucht is frisser omdat er geen vervuilende stoffen in zitten.