Kaliyuga
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goederen importeren uit China? Zo onderzoekt u de Chinese markt pas echt goed!

Goederen importeren uit China, er zijn er velen die het vandaag de dag serieus overwegen. Als extra bron van inkomsten, of juist als hoofdbezigheid. De meeste (beginnende) ondernemers wenden zich voornamelijk, zo niet uitsluitend, tot de allerbekendste platforms. Niet zo vreemd, want het platform mag zich op dit gebied de absoluut dominerende marktleider noemen.

Ontdek alle platforms

Het aanbod binnen de productcategorie die u voor ogen heeft, is vaak dusdanig groot dat het maken van een keuze behoorlijk wordt bemoeilijkt. Juist dat duizelingwekkende aanbod zorgt ervoor dat men zich voor het goederen importeren uit China enkel tot de bekende platforms wendt. Echter bestaan er ook diverse andere platforms zoals Made-in-china.com. Weliswaar genieten deze minder bekendheid, maar u kunt er net de leverancier tegenkomen die precies het product aanbiedt waarnaar u op zoek bent.

Een bezoek aan China

Alhoewel het met de juiste inzet en aanpak wel degelijk mogelijk is om van het goederen importeren uit China een succes te maken, neemt dat niet weg dat een bezoek aan het land zelf van absolute toegevoegde waarde is. Door bijvoorbeeld een beurs te bezoeken kunt u face-to-face contact hebben met een leverancier en ontdekt u producten die vaak nog niet op de bekende platforms te vinden zijn. Tevens komt u op deze manier meer te weten over de Chinese cultuur en manieren van communiceren.

Uw concurrentiepositie verstevigen met de hulp van een professioneel kantoor

Begrijpelijkerwijs is het niet voor iedere ondernemer mogelijk om China te bezoeken, of uitgebreid de tijd te nemen om de online markt te onderzoeken. Dit hoeft u wat betreft uw concurrentiepositie echter geen achterstand op te leveren. Een strategische sourcing organisatie als CSP, met behalve een kantoor in Nederland ook kantoren op diverse locaties binnen China, heeft een nauwe samenwerking met tal van fabrikanten en is in staat u te ondersteunen in alle fasen van het importproces.

https://www.cspacific.com/