Kaliyuga
Image default
Dienstverlening

Elektricien in omgeving Schiedam

Elektricien omgeving Schiedam is een vakman gespecialiseerd in elektrische bedrading van gebouwen, stationaire machines en aanverwante apparatuur. Het waren oorspronkelijk mensen die de principes van elektriciteit demonstreerden of bestudeerden. Het zijn vaak elektrostatische generatoren in een of andere vorm. Elektriciens kunnen worden ingezet bij de installatie van nieuwe elektrische componenten of bij het onderhoud en de reparatie van bestaande elektrische infrastructuur. Ze kunnen ook gespecialiseerd zijn in het bedraden van schepen en andere mobiele platforms, evenals in data en kabel.

Vereisten om elektricien te worden

Om als elektricien te mogen oefenen heb je een brevet nodig. Het vereist de voltooiing van een leertijd of formele opleiding en het behalen van een gestandaardiseerd examen. De meeste staten vereisen een elektrische stage, zelfs als je een handelsschool hebt gevolgd. Deze programma’s nemen doorgaans vier jaar in beslag en omvatten 144 uur per jaar met betrekking tot klassikaal onderwijs en 2.000 uur betaalde on-the-job training. Iemand die al ervaring heeft via werk of militaire dienst kan een deel van deze tijd krediet krijgen. Sommige staten maken het gemakkelijk voor elektriciens om een ​​licentie te krijgen, terwijl andere maar liefst acht jaar ervaring als leerling nodig hebben voordat ze de test voor hun licentie mogen afleggen. Er zijn drie niveaus van licentiestatus: zowel leerling als gezel en meester-elektricien. Leerlingen werken onder toezicht van een gezel of een meester-elektricien om ervaring op te doen voordat ze hun licentie-examen afleggen.

Drie niveaus van licentiestatus

Elektriciens worden opgeleid tot een van de drie niveaus: zowel leerling als gezel en meester-elektricien. Het instapniveau is het leerlingniveau. Hier is geen eerdere werkervaring vereist. Stagiairs worden opgeleid in klassikale instellingen en on-the-job training onder een gediplomeerde elektricien. Journeyman-elektriciens daarentegen kunnen zonder toezicht werken, mits ze volgens de aanwijzingen van een meester werken. De staten vereisen meestal dat een gezel onder toezicht staat van een meester-elektricien om een ​​licentie te krijgen. Een elektrische aannemer plant elektrische systemen door blauwdrukken en schema’s te bestuderen, zodat de bedrading aan de code vereisten voldoet. Een gezel-elektricien kan een licentie krijgen na het voltooien van drie tot vijf jaar leerling-opleiding en het behalen van een examen over de National Electrical Code en lokale elektrische en bouwvoorschriften. Meester Elektriciens hebben een tijd goed gepresteerd in het vak. Ze treden meestal zeven tot tien jaar op en zijn geslaagd voor een examen om superieure kennis van de National Electrical Code of de NEC aan te tonen.