Kaliyuga
Image default
Dienstverlening

Een zorgverzekering kiezen in 5 stappen

Ben jij op zoek naar zorgverzekering vergelijken 2021 en een nieuwe zorgverzekering voor 2021? Het hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, want binnen een aantal minuten kun jij je keuze al gemaakt hebben. Een zorgverzekering vergelijken en kiezen doe je in 5 simpele stappen op een vergelijkingssite:

 

Stap 1: Vul je gegevens in

Je begint met het invullen van je gegevens. Op basis van je woonplaats en je leeftijd kan er bepaald worden welke zorgverzekeraars voor jou een goede match zijn. Op deze manier kan een beter beeld worden gegeven van wat er voor jou mogelijk is.

 

Stap 2: Kies je aanvullende dekkingen

Je kunt al direct de eigen risico aangeven; je bent verplicht om minimaal een bedrag van €385 voor eigen risico te kiezen maar je kunt ook kiezen voor een hoger bedrag.  Daarna bepaal je of je aanvullende dekkingen wilt toevoegen, zoals een tandartsverzekering of meerdere behandelingen bij de fysio. Al deze informatie bij elkaar maakt het makkelijk om een overzicht te creëren met al je mogelijkheden.

 

Stap 3: Kies extra kortingen als student of zzp’er

Tot slot kun je ook nog aangeven of je student bent, zzp’er of dat je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit kan mogelijk voordeel opleveren in de vorm van kortingen of een lagere premie. De maandelijkse premie kan een hoog bedrag zijn, maar met deze kortingen kan het ook een stuk lager liggen.

 

Stap 4: Vergelijk de mogelijkheden

De volgende stap is het vergelijken van alle opties. Op basis van jouw wensen en behoeften krijg je een lijst van zorgverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Deze kun je vervolgens gaan vergelijken op de prijs, maar ook op de kwaliteit van de zorg. Op verschillende vergelijkingssites kun je snel kiezen voor de goedkoopste optie maar ook voor de zorgverzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 

Stap 5: Sluit je zorgverzekering af

Heb je nu zorgverzekering vergelijken 2021 en een zorgverzekering gekozen? Dan kun je deze gemakkelijk en snel afsluiten bij de verzekeraar. Binnen enkele werkdagen krijg je een bevestiging via de mail en kun je gebruik gaan maken van je zorgverzekering.