Kaliyuga
Woning en Tuin

Deuren met veiligheidscilinders

Om je woning optimaal te beschermen tegen inbraak van onbevoegden, is het belangrijk om de deuren die toegang verlenen te voorzien van extra beveiliging. Door het uitkiezen van eigen, nieuwe deuren, kun je zelf bepalen welk type sloten je wilt toevoegen.

Deuren met veiligheidssloten bieden aanvullende beveiliging op standaard deursloten.

Dit komt doordat de sloten vervaardigd zijn met een ingenieus cilindersysteem, dat het lastiger maakt om de deuren te openen, zelfs als je hier bruut geweld voor gebruikt. Zo weet je zeker dat de deuren de juiste beveiliging bieden, met uitstekend gebruikersgemak.

Kerntrekbeveiliging

Het is verstandig om de cilinders te voorzien van een kerntrekbeveiliging, waardoor het betrouwbaar en onmogelijk wordt om de cilinders door te boren of te breken. Het kerntrekken is een inbraaktechniek die steeds vaker wordt ingezet. Door middel van het gebruik van een geharde boorschroef wordt een poging gedaan om de cilinderkern via het sleutelgat te breken.

Vervolgens wordt geprobeerd om de kern uit de cilinder te trekken, zodat het slot gemakkelijk te openen valt. Hiervoor wordt een speciale kerntrekker gebruikt of een klauwhamer. Door de aanvullende kerntrekbeveiliging is elk deur met een cilinderslot optimaal beveiligd. Een gekende cilinder met deze kerntrekbeveiliging is de MP75 van Litto bijvoorbeeld.

Soorten veiligheidscilinders

Er zijn diverse modellen veiligheidscilinders op de markt verkrijgbaar. Je kunt bepalen welk type het beste geschikt zijn voor het soort beveiliging dat nodig is. Je kunt kiezen uit volledige cilinders, halve cilinders, knopcilinders, of dubbele cilinderbeveiliging.

Een knopcilinder maakt het mogelijk om heel gemakkelijk de deur te openen en sluiten door aan een knop te draaien. Van buitenaf zal de deur dan wel met een sleutel moeten worden geopend.