Kaliyuga
Architectuur

Waarom vlakke lichtstraat?

Wanneer je een vlakke lichtstraat laat bouwen is dit omdat je geen andere optie hebt of omdat het een kwestie van smaak is. Bij sommige woningen is namelijk alleen het bouwen van een vlakke lichtstraat mogelijk vanwege het dak en bij andere woningen is het gewoon omdat de bewoners het mooi vinden.

Mooie vlakke lichtstraten

Veel mensen vinden een vlakke lichtstraat heel mooi omdat het aan een stuk doorloopt. Als je vlakke dak hebt met een groot ruimte eronder kun je het heel mooi laten doorlopen. In de woning loop je dan door een straat van licht. Voor deze optie moet het dak wel recht zijn want anders lukt het plaatsen van een vlakke lichtstraat absoluut niet. Bij veel oude woningen is het dan ook niet mogelijk om een vlakke lichtstraat te laten bouwen doordat het dak dit niet ondersteunt.

Moderne woningen

Moderne woningen hebben een heel ander soort vormgeving en ook het dak is anders. Ze hebben vaak een rechte, vlakke of een plat dak waardoor het bouwen van een vlakke lichtstraat wel mogelijk is. Vaak wordt bij het bouwen van moderne woningen al een vlakke lichtstraat geplaatst als een extra luxe. Dit zijn vaak de woningen met een startprijs van over de vijfhonderdduizend euro.