Kaliyuga
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies ik mijn perfecte horloge?

Hoe kies ik mijn perfecte horloge?

Een horloge kopen is niet iets wat u elke week doet. U wilt natuurlijk een horloge dat het beste past bij uw eigen smaak en kledingstijl. Het horloge dat u gaat dragen zal ook een weerspiegeling zijn van uw persoonlijkheid. Om het horloge te vinden dat perfect bij u past, moet u op verkenningstocht aangezien er een heleboel verschillende soorten te vinden zijn. Gaat u voor een casual look of past een chique horloge beter bij u? Met deze blog wordt het kiezen van uw horloge een stukje makkelijker. Lees snel verder!

 

Kies de juiste stijl

Het horloge is een van de meest gedragen sieraden en een accessoire die u bijna elke dag om zal hebben. Daarom is het belangrijk dat u er één kiest die echt bij uw persoonlijkheid en kledingstijl past. Kijk eerst goed naar de kleding die u vaak draagt, hoe zou u uw stijl omschrijven? Casual, sportief, zakelijk of chic? Wanneer u de stijl van uw horloge hier op aanpast, dan zal deze bij elke outfit een stijlvolle toevoeging zijn. 

 

Materiaal van het horloge 

Ook horloges zijn te verkrijgen in allerlei verschillende soorten en maten. Een belangrijk onderdeel van een horloge is de band. De voor- en nadelen van de twee populairste materialen zetten wij voor u op een rijtje.

 

Leer

Leren banden zijn in elke kleur verkrijgbaar en voelt erg comfortabel aan tijdens het dragen. Dit komt doordat het leer zich vormt naar de contouren van uw pols. Daarnaast is een leren band perfect voor een zakelijke stijl. Het nadeel is wel dat leer niet heel goed kunnen tegen veel blootstelling aan zweet of water.

 

Metaal & staal

Wanneer u aan een horloge denkt, dan denkt u al snel aan een metalen of stalen horlogeband. Deze banden kunnen makkelijk op maat worden gemaakt door het uitnemen of bijplaatsen van schakels. Ook heeft dit soort band een lange levensduur en is deze huidvriendelijk. Wel kan het materiaal een beetje zwaar aanvoelen om de pols.

 

Andere materialen

De bovenste twee materialen zal u het snelste zien bij een horloge. Toch zijn er nog veel andere materialen waar horlogebanden van gemaakt worden. Zo zijn er titanium banden, stoffen, siliconen en houden banden. Elk hebben ze zo hun voor- en nadelen. Kies voor het materiaal dat u het mooiste en fijnste vindt.

 

Horloge bij Saffier

Bij Saffier hebben we een uitgebreide collectie van prachtige kwaliteitshorloges. Neem een online kijkje in onze collectie op Saffier Juwelier. Wij adviseren u graag tijdens uw bezoek aan onze (web)winkel.