Kaliyuga
Image default
Aanbiedingen

Een driewieler voor senioren, super handig!

Een driewieler voor senioren kan hen helpen actief, sociaal en onafhankelijk te blijven. Ze zijn ook een geweldige manier om je te verplaatsen als je mobiliteitsproblemen hebt. Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen bij het kiezen van een driewieler voor senioren. Lees snel verder!

Waar moet u op letten?

Allereerst is het formaat van de driewieler belangrijk. Zorg voor de juiste maat bij het kiezen voor een driewieler voor een senior. Het is de bedoeling dat de bestuurder gemakkelijk bij de trappers en het stuur kan. Het gewicht is ook niet onbelangrijk, zeker voor senioren met minder kracht in de benen is het fijn dat er niet super hard getrapt hoeft te worden om een beetje vooruit te komen. Een ander belangrijk punt om op te letten is de zitting. Zeker wanneer u langere tijd op het zadel van de fiets moet zitten is het fijn dat dit geen pijn doet. Wanneer u behoefte heeft aan een zitting met een rugsteun is dit ook zeker mogelijk, zo bent u maximaal comfortabel tijdens het touren. 

Denk ook aan de technische puntjes

Bij het kopen van een driewieler voor senioren zijn een aantal technische punten ook erg belangrijk om op te letten. Zo moeten de banden goede tractie hebben op het wegdek en moeten ze ook niet zomaar lek gaan. Goede banden zorgen ervoor dat u zorgeloos uw  ritjes kan blijven maken. Naast de banden moeten de remmen ook in orde zijn, deze moeten gemakkelijk te besturen zijn en de rem druk moet de juiste zijn. Zonder goede remmen gaat u niet veilig op pad. Als laatste is het ook fijn als u wat ruimte heeft om spullen mee te nemen op de driewieler. Een boodschappentas of een tas voor het werk moet gemakkelijk mee kunnen op de fiets.

Driewieler voor senioren kopen

Als u opzoek bent naar een driewielfiets voor senioren bent u bij Huka zeker aan het juiste adres. Wij verkopen vele verschillende driewielers vanuit voorraad. Bent u opzoek naar een driewieler voor kinderen of elektrisch model? Geen zorgen, die verkopen we uiteraard ook!

https://www.huka.nl/