Kaliyuga
Image default
Aanbiedingen

Benieuwd welke ontwikkelingen er binnen de transportsector gaande zijn? Wij vertellen het je!

De transportsector is een zeer dynamische sector die eigenlijk dag en nacht, 27/4 en 365 dagen in het jaar in beweging is. Het is ook een sector waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar in een zeer snel tempo opvolgen. Ben je benieuwd welke ontwikkelingen en momenteel binnen de transportsector gaande zijn? Wij vertellen het je in onderstaande blog waarin we graag drie belangrijke ontwikkelingen willen uitlichten. Lees snel verder!

Op weg naar klimaatneutraal vervoer

Zoals we allemaal weten is de uitstoot van broeikasgassen, en dan vooral CO2, de grote boosdoener van diverse problemen waar we vandaag de dag tegenaan lopen. Denk aan de opwarming van de aarde, het smelten van de ijskappen, het uitsterven van verschillende diersoorten en ga zo maar door. Gelukkig zijn de meeste mensen inmiddels wakker geschud en wordt de noodzaak ingezien om de CO2-uitstoot terug te dringen. Ook binnen de transportsector wordt er volop nagedacht over mogelijke oplossingen. Zo worden transportmiddelen steeds verder verduurzaamd en zijn we op weg naar klimaatneutraal vervoer.

Zelfrijdende en autonome trucks

Moderne vrachtwagens van nu rijden niet alleen op elektriciteit, zijn rijden in sommige gevallen ook nog eens geheel autonoom. Deze zelfrijdende trucks rijden volledig geautomatiseerd, dus zonder chauffeur. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een mix aan technologieën zoals wifi, radar en gps. Wil je meer te weten komen over deze autonome trucks? Zoek dan eens op ‘Truck Platooning’.

Pakketbezorging met drones

Drones zijn inmiddels al enkele jaren verkrijgbaar op de markt, maar het is eigenlijk pas heel kort geleden dat ze ook voor het bezorgen van pakketjes worden ingezet. Australië en Duitsland zijn wat dat betreft de koplopers, want daar worden deze onbemande, kleine vliegtuigjes al wel langer ingezet voor pakketbezorging op lastig te bereiken locaties. Gezien het grote fileprobleem hier in Nederland zal het wellicht niet al te lang meer duren voordat onze pakketjes ook met drones worden bezorgd.

Ben je werkzoekende binnen de transportsector?

Ben je momenteel werkzoekende en zoek je nog een uitdagende baan binnen het transport of een andere leuke functie binnen de logistiek? Klik dan even op Werken bij Melis en je wordt direct doorgelinkt naar de vacaturewebsite van deze logistieke dienstverlener gevestigd in Duiven. Op deze pagina vind je alle openstaande en recente vacatures. Wie weet zit er een geschikte functie voor jou tussen!

 

https://www.werkenbijmelis.nl/