Spring naar inhoud

Tips bij het kopen van een wastafelkraan

Uw hebt uw badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt nu een douchemengkraan voor de wastafel. Er bedragen zoveel verschillende wastafelkranen te koop dat u wellicht niet direct goed weet welke je precies moet selecteren. De onderstaande vragen helpen je op weg met het aankopen van een wastafelkraan.

Vragen bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past uw meest in mijn interieur?

Heb u zeker klein budget en hou u van simpelheid? Dan is een standaardkraan de adequate beslissing. Zij zijn evenals beschikbaar als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of landelijk inrichting past een klassieke stijl wastafelkraan het beste. Klassieke wastafelkranen beschikken mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen zijn juist strak vormgegeven. Meestal betreffen uw eengreepsmodellen. Een subcategorie moderne wastafelkranen bestaan de minimalistische wastafelkranen. Deze zijn dikwijls vierkant van vorm en bezitten een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind ik fijn?

De meeste wastafelkranen bestaan van chroom. Wastafelkraan van het materiaal fonkelen mooi. Roestvrij staal is anderzijds mat van kleur en ietsje duurder. Dit voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Buitengewoon hygiënisch daarom. Supersteel wastafelkraan (van het merk Grohe) lijken op RVS. Deze zijn voorzien van een krasbestendige coating waarop geen vingerafdrukken achterblijve. Nikkel is het ideale materiaal tijdens een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreepskranen bezitten een aparte toevoer voor heet en koud water. Uw regelt de temperatuur door evenals de knop voor koud water als heet water precies af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen doen het voornamelijk goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden uw meest verkocht door hun gemak. Je vindt ongecompliceerd de voor jou ideale temperatuur en kan de greep nadien in deze stand laten staan. Aanzienlijk duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kun je met één of meerdere tippen met je vinger de temperatuur van uw water regelen.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan kopen een optie voor mijzelf?

Als je een wastafel hebt met een waskom dan kun je dit beste een in uw muur ingebouwde wastafelkraan kopen. Hoewel wandkranen enigszins duurder zijn dan staande wastafelkranen, bezitten deze tweetal belangrijke baten. Ten eerste is het vanwege een ingebouwde wastafelkraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande kranen ontstaan behoorlijk wat viezigheid en kalkaanslag dat veelal lastig te verwijderen door lastige hoekjes. Daar heb je omtrent een ingebouwde kraan geen last van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling welke dit aangaande jouw badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mij een hoge, lage of gemiddeld kraan het handigste?

Tijdens een wastafel behoren lage wastafelkraan de maatstaf. Een gemiddeld wastafelkraan levert desalniettemin meer gemak bij dit handen afwassen en is derhalve handig mits u even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen bestaan een must als u bak met uw wastafel hebt.

6. Hoe aanmerkelijk vind je de kwaliteit van een wastafelkraan?

De gesteldheid van een wastafelkraan wordt gedetermineerd door dit binnenwerk. Wastafelkranen bezitten standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk bestaan van hogere kwaliteit: deze zijn gemakkelijk te gebruiken, lekken minder snel en gaan langer mee.

Je hebt door uw antwoorden van deze zaken een hoogwaardig beeld van de wastafelkraan die jij wilt aanschaffen. Neem een kijkje met www.installatievakwinkel.nl en koop uw correcte wastafelkraan.